Bár augusztusban megjelenik a Deep Purple soron következő lemeze, a ’Whoosh’, a lemezbemutató turné azonban csak jövő május végén indul. Így bőven előttük ér ide Ian Paice kedvenc Deep Purple tribute zenekarával, a Purpendicularral.

Purpendicular

A világ egyik legjobb Deep Purple műsorával érkezik Budapestre a Purpendicular zenekar, amelynek dobosa maga az élő legenda, Ian Paice. Az 1963 óta aktív zenész a Deep Purple egyetlen fix tagja, aki az alapítástól a mai napig betölti posztját. Emellett a ’80-as években a Whitesnake korai lemezein is feltűnt, valamint zenélt Gary Moore oldalán.

 

 

Paice a 2000-es évektől egyre gyakrabban lépett fel a Purpendicular nevű zenekarral is, mely nem véletlenül nevezte el magát a brit hard rock együttes Morse-érájának egyik klasszikus lemezéről: bár az all-star csapatnak saját lemezei is vannak, a koncerteken mindig egy igazi Deep Purple válogatásprogramot játszanak, amibe néhány Whitesnake- és Rainbow-dal is belefér általában.

Budapesten január 27-én lépnek fel az A38 Hajón, ahol Ian Paice mellett Robby T. Walsh énekes (Joe Lynn Turner, Roger Glover), Frank Pané gitáros (Bonfire), Paul Morris billentyűs (Rainbow) és Malte Frederik Burkert basszusgitáros (Reece) lép színpadra. A csapat bemutatkozó koncertfelvételét itt nézhetjük meg:

a Livesounds bemutatja:
2021. január 27., szerda 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Ian Paice featuring Purpendicular
Belépő: early bird jegyek 7500 Ft, normál elővételben és a koncert napján 7900 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal és az Eventim hálózatában, a helyszínen, illetve a www.a38.hu és a www.tixa.hu weboldalakon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
http://purpendicular.eu/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/1226480071038394/

 

Megosztás