Különleges zenei csemegének ígérkezik a Heedless Elegance, az Antares és a Rivers Ablaze minifesztiválja. A három banda különböző zenei irányba halad a progrocktól az experimentális metálig, hogy mégis mi a közös bennük, az kiderül október 21-én a Dürer Kertben.

A Heedless Elegance az ’Into Nothing’ EP-t követően 2019-ben ’Wanderer’ címmel kiadta debütáló albumát. Fiatalos, játékos pimaszsággal tolják a kőkemény technikás metalcore-t, a bitang hangzás, az elsöprő lendület és az impulzív előadásmód a szakmát és a közönséget is megvette. Konter Samu egyedi énekteljesítménye mellett nem lehet szó nélkül elmenni, extrém vokalizálása védjegye a bandának. Még abban az évben Herenden, a III. Élő-Zene Tehetségkutató Fesztiválon a tíz döntőbe jutott csapat közül az első helyet szerezték meg, amellyel kvalifikálták magukat az Öröm a zene! döntőjére. 2021-ben egy konceptlemez formájában adták ki az év egyik kiemelkedő hazai metálalbumát, a ’Libra’ több hazai és nemzetközi sajtóorgánumnál is pozitív fogadtatásban részesült. Az idei évben egy európai koncertkörutat követően részt vettek a világ első számú tehetségkutatóján. A Wacken Metal Battle Hungary 2022 tíz döntőse közül a szakmai zsűri szavazatai alapján a harmadik helyet szerezték meg, az összesített sorrend alapján pedig az előkelő negyedik helyen végeztek.

 

 

A progresszív rockot játszó Antares két évvel a 2017-es megalakulást követően megnyerte a Fülesbagoly Tehetségkutató Special döntőjét és az Öröm a zene! nagydöntőjét is. Megkapták az Év felfedezettje szakmai különdíjat és ’Antares’ címmel megjelent a debütáló lemezük. 2020-ban bezsebelték a Junior Artisjus-díjat, 2021-ben ’InSanity’ címmel egy eklektikus, színes és izgalmas anyaggal jelentkeztek. A kvartett olyan zenekarok előtt lépett fel, mint a European Mantra, Lazarvs, godfater. és Special Providence.

A Rivers Ablaze Kertész Márton experimentális extrém metál projektje. A 2020-ban kiadott ’Blood Canvas’ az év egyik meglepetése lett az undeground szcénában, de 2021-ben is sikerült újat nyújtani egy instrumentális albummal, a ’Devoid Dying Sun’-on még inkább megmutatkozik a hangszeres tudás és a dalszerzői képesség. Idén áprilisban a ’The Black Hole Era’ címmel megjelent harmadik nagylemez nemzetközi zenei szaklapokban is kimagaslóan szerepelt. 2022-re érett össze koncertzenekarrá a Rivers Ablaze, Rieckmann Tadeusz dobos (Týr, ex-Dalriada), Knapp Oszkár énekes (Wrong Side Of The Wall, Grizzly, ex-Insane), Purnhauser Pál basszusgitáros (divideD, Mind’s Mirrors), Ferenczi Márton gitáros (Fragda, Niburta, Moth Project) csatlakozott Kertész Mártonhoz.

Október 21. péntek, 19 óra
Dürer Kert
1117 Budapest, Öböl u. 1.
Jegyek elővételben kaphatók a Tixánál, további információ az esemény Facebook-oldalán.
2500 Ft ▲ elővételben
3000 Ft ▲ a koncert napján

Megosztás