A The Blight című dal szöveges videójával alapozzák meg a hangulatot a Bay Area thrasherek az ősszel megjelenő új nagylemezükhöz.

Heathen

A Bay Area-i thrash veteránokat igazán nem vádolhatjuk meg azzal, hogy elkényeztetnék a rajongóikat, már ami az új zenék kiadásának gyakoriságát illeti, hiszen az 1984-es megalakulásuk óta még csupán három (!) stúdióalbumot jelentettek meg. Szeptember 18-án azonban végre a világra szabadítják a negyedik művet is, amely az ’Empire Of The Blind’ címet kapta. A tendencia akár reményt keltőnek is mondható, hiszen míg a ’The Evolution Of Chaos’ 18 évnyi hiátust követően került ki a Heathen-műhelyből, addig az új anyagra már „csak” kerek tíz esztendőt kellett várnunk…

 

 

Az ’Empire Of The Blind’-ot már nem a Mascot kiadó gondozza, hanem a Nuclear Blast, a keverés nagy részét Chris „Zeuss” Harris végezte, a borító pedig Travis Smith nevéhez fűződik. Három vendégzenész is felbukkan a lemezen: Gary Holt (Exodus), Rick Hunolt (ex-Exodus) és az a Doug Piercy, aki a Heathen korai időszakának volt a gitárosa.

Az ’Empire Of The Blind’-ra a következő dalok kerülnek fel:

01. This Rotting Sphere
02. The Blight
03. Empire Of The Blind
04. Dead And Gone
05. Sun In My Hand
06. Blood To Be Let
07. In Black
08. Shrine Of Apathy
09. Devour
10. A Fine Red Mist
11. The Gods Divide
12. Monument To Ruin

Heathen - Empire Of The Blind

 

Megosztás