Év végén szellőztették meg, hogy tavasszal új Harem Scarem-lemeznek örülhetünk. Most pedig már itt az első dal róla, a The Death Of Me.

Harem Scarem

Amikor felmerül a kérdés, hogy kik a jelenlegi hard rock szcéna aktuális nehézsúlyú előadói, a nevek listájából nem maradhat ki a Harem Scarem. Jó okkal. Öt év kihagyás után 2013-ban a zenekar összeállt, hogy újra felvegyék mérföldkőnek számító kiadványukat, a ‘Mood Swings’-t. Azóta a Harem Scarem következetesen adta ki kiváló minőségű albumait, a ‘Thirteen’-t, majd a ‘United’-et, mindkettő ragyogó példája a zenekar védjegyként szolgáló hangzásának, ezzel egyidejűleg a stílus progresszióját is kínálják, így válva a műfaj evolúciójának fontos pontjává.

Az új lemez, a ‘Change The World’ egy logikus következő lépés a Harem Scarem számára. Harry Hess és Pete Lesperance kétségtelenül megmutatják a világnak, hogy partnerségük még mindig remekül működik. „Tényleg csak egy célunk van, amikor elkezdünk dolgozni egy lemezen, mégpedig az, hogy megpróbáljuk megírni a legjobb dalokat, amiket csak tudunk – mondta Lesperance. – Kezdetben Harry és én külön-külön dolgozunk a részeken, és aztán hozzuk össze azokat, hogy lássuk, van-e jó kiindulópontunk egy dalhoz. Azt hiszem, végre sikerült a következő szintre lépnünk (remélem, egy zenekarban töltött 30 év után), és most már csak próbálunk olyan örömzenét csinálni, amiről úgy érezzük, hogy a rajongóinknak is tetszeni fog!”

The Death Of Me videoklipjét látva megbizonyosodhatunk róla, hogy tényleg nagyon egyben van a csapat.

A ‘Change The World’ március 6-án jelenik meg a Frontiers Musicnál, a Mike Vassos basszusgitárossal kiegészült Harem Scarem 2020 nyarán Európa-turnéra indul!

Dallista:

01. Change The World
02. Aftershock
03. Searching For Meaning
04. The Death Of Me
05. Mother Of Invention
06. No Man’s Land
07. In The Unknown
08. Riot In My Head
09. No Me Without You
10. Fire & Gasoline
11. Swallowed By The Machine

Felállás:

Harry Hess – ének, vokál, billentyűs hangszerek
Pete Lesperance – gitár
Creighton Doane – dobok
Mike Vassos – basszusgitár
Darren Smith – vokál

Harem Scarem - Change The World

Megosztás