grandson hiphop és a rock ötvözte számaival önmagunknak tükörképet tartva beszél függőségről és mentális betegségről. Zenélt már Travis Barkerrel és Keshával is, most pedig Budapesten is elcsíphetjük szeptember 29-én a Dürer Kertben.

Grandson

A fura művésznév egy kanadai-amerikai alternatív művészt, Jordan Benjamint rejti. grandson a rock and roll, a hiphop és az elektronikus zene elemeit ötvözi, hogy ezeken keresztül meséljen függőségeivel és mentális betegségével vívott küzdelmeiről, ezzel is utat mutatva az önmagát kereső fiatalabb generációnak. A zenész nem fél összemosni a legkülönbözőbb stílusokat, hogy ne legyen beskatulyázható, amit csinál. grandson az elmúlt éveket turnézással töltötte és közben olyan ikonikus arcokkal spanolt, mint Tom Morello (Rage Against The Machine, Audioslave), a Deftones tagjai, Steve Aoki sztárproducer, vagy épp Bernie Sanders szenátor. Debütáló albuma, a ’Death Of An Optimist’ – melyben személyes traumáin kívül határozott politikai szemléletét is megfogalmazza – hamar akkorát robbant, hogy a legfelsőbb zenei körökben kezdtek el kapkodni utána. Turnézott már az Imagine Dragonsszal, Avril Lavigne-nyel, de volt már a Bring Me The Horizon és a Deftones előzenekara is. Két dala is szerepel a 2021-es ’The Suicide Squad’ filmben.

 

 

Jelent meg közös dala Travis Barkerrel és Keshával, de szerepelt már a Jimmy Fallon vezette ’The Tonight Show’-ban is, ahol Tom Morellóval együtt állhatott színpadra. „Az egész karrieremet és a dalszerzéshez való viszonyomat az a valódi igény vezérelte, hogy nyomot hagyjak és érezzem, hogy megértenek – mondta Jordan. – És mégis úgy éreztem, hogy rossz szolgálatot tettem magamnak és a rajongóimnak, akik most már fél évtizede velem tartanak ezen az úton. Úgy éreztem, mintha egész idő alatt nem is folytattunk volna őszinte beszélgetést. Nem éreztem úgy, hogy teljes énemet letettem az asztalra.”

grandson hamarosan az eddigi legszemélyesebb albumával jelentkezik. „Ezt az albumot úgy írtam, hogy megpróbáltam feladni valamennyit abból a vágyból, hogy irányítsam a narratívát. Mindezt kidobtam, és megpróbáltam valami olyat készíteni, ami igazán személyes és egy olyan helyen gyökerezik, ami inspirált engem.” Az ’I Love You, I’m Trying’ dalai sok tekintetben különböznek mindattól, amit az örökké bátor művész eddig kiadott: összességében egy törékeny, sokszor érzelmileg labilis, mégis vadul kreatív erő pszichéjébe való mély merülés.
A lemez – és egyben grandson – hazai debütálására nem kell sokat várni: szeptember 29-én a Dürer Kertben is felcsendülnek az ’I Love You, I’m Trying’ szerzeményei, amelyet egy, a turnéval egy időben bejelentett új dallal, a Eulogyval  vezet fel.
A budapesti koncertre a regisztrált Live Nation-tagok számára az elővásárlási lehetőség március 1-jén megnyílt. A teljeskörű jegyértékesítés március 3-án 10 órakor kezdődik. További információ az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás