December közepe óta tudjuk, hogy a Ten énekese márciusban szólólemezzel jelentkezik. A ‘Waterside’ címadó dalának videója a ’80-as évek közepébe és a laza dallamos rockzene aranykorába repít vissza.

Gary Hughes

Gary Hughest elsősorban a Ten zenekar énekeseként ismerhetjük, de dalszerzőként és producerként együttműködött más zenészekkel is. Tizennégy Ten stúdióalbummal, egy kétrészes rockoperával és további négy szólólemezzel a háta mögött most ismét saját anyag készítésébe vágott, ennek stílusa inkább a nyolcvanas évek AOR zenéje felé hajlik. Az új szólólemez, a ‘Waterside’ a régóta várt visszatérését jelenti ebbe a melodikus világba. Zeneileg visszakanyarodik ahhoz az irányhoz, amit a saját nevét viselő 1992-es szólólemezén, illetve az 1998-as ‘Precious Ones’-on megismerhettünk. Az új szólóalbum elkészítésében Garyt zenésztársai segítették a Tenből, Dann Rosingana gitáros és Darrel Treece-Birch dobos, hozzájuk csatlakozott David Rosingana basszusgitáron, Karen Fell és Scott Hughes pedig a háttérvokálokban közreműködött.

 

 

„Jó érzés egy rövid időre újra visszalépni szólóelőadói státuszba. Az új ‘Waterside’ albumom dalait a fények és árnyak játéka tölti ki, sokkal lazábbak, mint a keményebb és mélyebb tartalmú Ten-anyagaim. Most egyfajta tesztidőszakot élünk, ezért megpróbáltam olyan dallamos AOR zenét írni, ami jókedvre deríthet, lehetővé téve egy kis kikapcsolódást, ami ránk is fér. Határozottan van ezekben a dalokban egyfajta elégedettségérzés, és igazán remélem, hogy a rajongók élvezettel hallgatják majd” – ajánlotta a lemezt a hallgatók figyelmébe Gary.

A fent említett elégedettségérzés leginkább a címadó dalban és annak videójában érhető tetten. Hughes ezt így magyarázta: „A Waterside videója visszarepít a ’80-as évek közepébe és a laza dallamos rockzene aranykorába. Roppant mód élveztük az elkészítését!”

Megosztás