Tavasszal megjelenő új albuma negyedik kislemezdalát mutatta be a From The Sky. A szimfonikus extrém metálban utazó budapesti zenekar második stúdióanyagát a H-Music adja ki.

Jövő tavasszal ’Antarktika’ címmel jelenik meg a From The Sky második albuma, a 2021 szeptemberében kiadott REX’ folytatása. A srácok nem fukarkodtak a videókkal: az új anyagról elsőként az akusztikus hangulatú Luna, majd két hónappal később a Lethe jelent meg. Májusban az Invictus (We Are From The Sky) képében egy durvább tételt ismerhettünk meg, majd nyáron a Lethe szimfonikus változata is kapott képanyagot, októberben a Vulcanus tért vissza az első lemezről „live mood”-videó formájában.

 

 

Év végére befutott a címadó dal, az Antarktika, amelyről Tari Szabolcs, a zenekar frontembere így nyilatkozott: „Az Antarktika olyan érzésekről szól, mintha sikerült volna megemészteni a múltat és most már jöhet egy új, virágzó jövő, ahol a boldogság vár. De, ahogy a ’REX’, úgy az ’Antarktika’ dalai is a depresszió különböző kilengéseit mutatják be. A címadó pedig elhiteti, hogy a kiút, a cél látótávolságon belül van. A lemez többi dalából kiderül, hogy az érzések rabsága talán mégiscsak tartósabb, és hogy vannak sebek, amelyek nem mindig gyógyulnak be. Azért lett ez a dal a remény, ami áthatja az egész lemezt, és talán mégis lesz valahogy kiút.
Zeneileg szerettem volna a Finisterra és a Lethe hangulatát követni, így azt választottam, hogy az Evergrey és az Amorphis világát egyszerre idézem meg, mindezt persze From The Sky-köntösbe öltöztetve. A korábban megszokott dalszerzési és felvételi metódusom nem változott, azonban az előző albummal ellentétben nem én játszom a gitárszólókat, hanem két gitárosunk, Kiss László ’TAZ’ és Kertész Márton (Rivers Ablaze, Special Providence). A zongora főtémájában elrejtett népies dallam pedig egy köszönetnyilvánítás a teljes Dalriada crew-nak, amiért hittek bennünk és támogattak bennünket! Akik láttak már bennünket élőben, azoknak nem titok, hogy rajtam kívül a basszusgitáros Gilián Péter (DVVAD, Dreamgrave) és a dobos Halász Illés is vokálozik. Ezt mindenképpen szerettük volna megjeleníteni és egyúttal előrevetíteni, hogy az ’Antarktiká’-val lezárul a From The Sky első fejezete. A továbbiakban nem szólóprojektként, hanem teljes értékű zenekarként funkcionálunk.”

Az album megjelenéséről az alábbi gondolatokat osztotta meg Szabolcs: „A korábban belengetett őszi megjelenéstől már igencsak távol vagyunk. Sajnos több tényező is közrejátszott abban, hogy 2022-ben mégsem tudjuk kiadni a lemezt, de ezeken már kár is agonizálni. Cserébe jó hírekkel fogunk visszatérni hozzátok kora tavasszal, ugyanis márciusban a terveink szerint már biztosan kint lesz az album, amelyet egy többállomásos koncertkörút során szeretnénk bemutatni országszerte. Mindezek mellett az akusztikus műsorunk is újra terítékre kerül, ám minderről bővebben majd tavasszal beszélünk. Annyi biztos, hogy 2023-ban az élő fellépéseké lesz a főszerep.”

Megosztás