Lethe címmel új videóklip, valamint a dal két változatát bemutató kislemez érkezett a budapesti szimfonikus/extrém metál zenekartól.

From The Sky

Az őszre várható ’Antarktika’ névre keresztelt kettes lemez második nótájáról így nyilatkozott a zenekar vezetője, Tari Szabolcs: „Eredetileg egy, a ’REX’ című lemezünkről ismert Librához hasonló zongorás dalt szerettem volna készíteni, és így is álltam neki a ’Lethe’ rögzítésének. A felvétel során viszont elkezdett bennem motoszkálni az Amon Amarth, az In Flames, az Evergrey világát idéző gitározás és groove téma, így hagytam, hogy az is kibontakozhasson, a nap végére pedig mindkét változatot sikerült rögzítenem. A lemezre végül a durvább változat kerül majd, de ezt később bővebben is ki fogom fejteni.”

 

 

A Lethe beharangozója során az alábbi gondolatokat osztotta meg a zeneszerző: „A hosszú küzdelmek után egyszer eljön az a nap, amikor minden szó elapad, és feladod a harcot. Nincs visszaút, és jobb lenne többé nem is emlékezni mindarra, ami történt. A gyógyulási folyamat végén viszont visszatér az élni akarás, ami megpróbál kikényszeríteni az árnyékvilágból, és lezárná a múltat egyszer és mindenkorra. A Lethe (a feledés folyója) érzelmileg ezzel a töltettel vérteződött fel, ami dallamossága ellenére egy kissé rideg, fagyos köntösbe csavarva adja át e gondolatokat. Groove-jain keresztül pedig igyekeztünk megidézni a göteborgi death metal legszebb pillanatait, kiszínezve azt a ránk jellemző szimfonikus alapokkal, ahol ezúttal kizárólag dallamos énekharmóniákkal operáltunk.”

A tavaly szeptemberben megjelent ’REX’ című bemutatkozó album zenei anyagához hasonlóan a dalszöveget és a zenét ezúttal is Szabolcs írta, ahogy a borítóért is a korábban megismert Kóródi Tamás felelt. A hangfelvételek a szolnoki Denevér Stúdióban készültek Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla felügyeletével, a videót pedig a Toma Pictures készítette. A Luna után érkezett új From The Sky-dal,a Lethe két verzióját a népszerű digitális platformokon már meg lehet hallgatni.

From The Sky

A zenekar április 30-án a Dürer Kertben a New Friend Request és a Solidity társaságában tart egy alapos lemezbemutató koncertet, aminek Facebook-eseményében további infókat találhatsz.

NFR_DÜRERKERT_2022

 

Megosztás