72 éves korában elment Bernie Marsden, kiváló blues-rock gitáros, a Whitesnake egyik alapító tagja. A tragédiát a család jelentette be a Facebookon.

Bernie Marsden nincs többé. „Szomorú szívvel jelentjük be, hogy Bernie csütörtök este csendesen örökre lehunyta szemeit. Vele volt felesége, Fran, valamint két lánya, Charlotte és Olivia. Sosem vesztette el szenvedélyét a zene iránt, az utolsó pillanatig alkotott” – áll a család közleményében.

 

 

Bernie Marsden hosszú pályafutásának talán legemlékezetesebb időszakát a Whitesnake-ben töltötte el a hetvenes-nyolcvanas évtized fordulóján, melyet sokan a banda máig legjobb korszakának tartanak. Olyan slágerek, koncertfavoritok szerzője volt, mint a Here I Go Again, a Fool For Your Loving vagy a Walking In The Shadow Of The Blues. Erre a szörnyű hírre kellett ébrednem, elment Bernie, egy régi barátom. Lélekben és imáimban a családdal, a rajongókkal és a barátokkal vagyok. Boldog vagyok, hogy egy ilyen értékes emberrel oszthattam meg a színpadot” – így köszönt el néhai gitárosától David Coverdale.

Legyen neki könnyű a föld!

Megosztás