44 állomásos turnén tér vissza Európába a legendás indusztriál metálzenekar, a Fear Factory, az átmenetileg megfogyatkozott Butcher Babies, az Ignea és a Ghost Of Atlantis társaságában. A közelmúltban mutatkozott be nagy sikerrel az új felállás az Olaszországból érkező Milo Silvestro énekes és Pete Webber dobos csatlakozásával, Budapesten november 22-én szerepelnek a Barba Negrában.

Fear Factory

Korábban írtunk arról, hogy 7 év után most először játszik a környéken a Fear Factory, amely hatalmas befolyással volt a heavy metal zene alakulására. A zenekar az amerikai és egyben a világ indusztriál metál színterének egyik legrégebbi képviselője: 1989-ban indultak Kaliforniából, zenéjükben az indusztriál elsősorban heavy metal elemekkel ötvöződik, jellemzően futurisztikus témákkal és gépies hangzással párosulva. A csapat tagsága az évtizedek során többször átalakult, utoljára az énekes, Burton C. Bell 2020-as távozásakor, de a gitáros Dino Cazares stabil pontnak bizonyult.

 

 

Fear Factory

A csapat az elmúlt pár évben eredményesen rendezte sorait. 2021-ben még kijött a korábban felvett ’Agression Continuum’ album, majd hosszas meghallgatások után nemrég csatlakozott egy új énekes, az olasz származású Milo Silvestro személyében. Róla Dino nemrég azt mondta egy interjúban, hogy Milo már az első közös fellépéseken is hatalmas elánnal vetette bele magát a koncertezésbe. Dino arról is mesélt, hogy már dolgoznak egy vadiúj lemez dalain is, de egyelőre a turnézásra fókuszálnak, hiszen az európai fellépések után jövőre az Egyesült Államokban és Ausztráliában is játszanak. A jövőre várható új lemez és az idei koncertek mellett 2023-ban két Fear Factory-klasszikus is megújult formában tért vissza: a 2010-es ’Mechanize’-t és a 2012-es ’Industrialist-et’ is újra kiadták. Ezeket a lemezeket a szakma és a rajongók egyaránt nagyon kedvelték. Mindkettőn az a Rhys Fulber tevékenykedett a csapattal producerként, aki a Front Line Assembly és a Skinny Puppy oldalán is dolgozott. A ’Mechanize’ most először vinyl formátumban, plusz három dallal jelenik meg, míg az ’Industrialist’ ’Re-Industrialized’ címen, 5 új dallal, és a dobgép helyett Mike Heller dobolásával lett elérhető.

Butcher Babies

A nemrég indult európai turnéhoz csatlakozik egy másik veterán metálcsapat, a Butcher Babies is, akik lassan 15 éve turnéznak eszelős és robbanékony produkciójukkal: színpadi teljesítményük mindig lenyűgözi a közönséget. Ezúttal a frissen megjelent dupla albumot, az ’Eye For An Eye…’ / …’Til The World’s Blind’-ot mutatják majd be. A zenekarhoz kapcsolódó friss hír, hogy az egyik Baby, Carla Harvey nem tart a zenekarral. A fekete hajú energiabomba otthonában gyógyul friss szemműtétjéből, pár nappal ezelőtt ugyanis retinaműtétet hajtottak végre nála. A koncerteken így nagyobb teher hárul a szőke Heidi Shepherdre.

Ignea

A november 22-i budapesti koncerten részt vesz még egy ukrajnai dallamos progmetál zenekar, az Ignea is, amely harmadik nagylemezét, a ’Dreams Of Lands Unseen’-t hozza magával. Az Ignea zenéjében a súlyos riffek mellett szimfonikus, elektronikus és folkelemek is megjelennek. Friss lemezükön egy múlt században élt utazó, fotós és írónő, Sofia Yablonska életét mesélik el.

Ghost Of Atlantis

Nyitózenekarként pedig egy 2019-ben alakult angol dallamos death metal zenekar, a Ghost Of Atlantis érkezik, második, ’Riddles Of The Sycophants’ című lemezével.

A CONCERTO Music bemutatja: Fear Factory DisrupTour 2023
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
Barba Negra, 2023. november 22.
Jegyek a Rock1 oldalán vásárolhatóak.
További információk az esemény Facebook-oldalán.

Fear Factory

Megosztás