Korábban John Norum úgy fogalmazott, „itt az ideje visszatérni a klasszikus stílusunkhoz”. Ha a Hold Your Head Up nem is egy Final Countdown 2, kétségtelen, hogy a pörgős tempójú rockdal a korai Europe elemeit idézi, a klipjében is keverednek az archív felvételek a friss stúdiómunkálatok képeivel.

Europe 2023

A Europe zenekar a múlt hónapban vette fel a Hold Your Head Up című dalt a stockholmi Atlantis stúdióban Klas Åhlund producerrel (Ghost, Robyn), a keverést az a Stefan Glaumann (Rammstein, Def Leppard) végezte, aki a Europe ‘Secret Society’ albumát is keverte. A dal a 2024 végén vagy 2025 elején megjelenő új, 12. stúdióalbum előfutára, a videóklip pedig bepillantást enged a vadonatúj dokumentumfilmbe, amelyet a zenekar Craig Hooper rendező-producerrel (Deep Purple, Saxon) forgatott ‘Europe – The Movie’ címmel. A film a zenekar történetét meséli el a megalakulástól napjainkig, a 80-as évek közepén elért sikertörténetüket, a nehéz időkön és a megpróbáltatásokon keresztül az ezredfordulón való visszatérésig és a zenekar jelenlegi sikereiig. A megjelenés 2024 elején várható.

„A Hold Your Head Up egy tempós, gitárközpontú rockdal a nehéz időkben való helytállásról és arról a hatásról, amit apám gyakorolt rám, hogy mindig a legjobbat hozzam ki magamból és kitartóan dolgozzak – ajánlotta az új dalt rajongóinak Joey Tempest énekes, aki nyáron töltötte be a 60. életévét. – Hat év telt el az Abbey Roadon felvett ‘Walk The Earth’ című legutóbbi kiadványunk óta, és nagyon jól éreztük magunkat a stúdióban Klas Åhlund producerrel. Alig várjuk, hogy eljátsszuk ezt a dalt a turnén, és beépítsük a következő albumunkba! Nagyon büszkék vagyunk erre a számra.”

A Europe szeptember 21-én indította el a zenekar 40. évfordulóját megünnepelni hivatott ‘Time Capsule’ elnevezésű turnét, amely 21 koncertet foglal magába Svájcban, Olaszországban, Németországban, Norvégiában, Svédországban, Franciaországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban, beleértve két estét a híres londoni Palladiumban, az előadások fele már most telt házas. Ezeken a jubileumi koncerteken egy „evening with” típusú műsorra számíthatnak a rajongók, amely az összes slágert tartalmazza néhány ritkasággal (mint az alábbi videóban szereplő, a The Final Countdown kislemez B oldalán megjelent On Broken Wings) és a rajongók kedvenceivel együtt mind a 11 stúdióalbumukról.

Megosztás