49 éves korában elhunyt Lars-Göran Petrov, az Entombed énekese, a teljes death metal színtér egyik legendás alakja. Tavaly nyáron derült ki, hogy az epevezetékrák egy igen ritka fajtájával kezelik, ám hétfőre virradóra sajnos elvesztette a harcot a gyógyíthatatlan betegséggel szemben…

LG Petrov - Entombed

Lars-Göran Petrov 1972-ben született svéd és macedón szülők gyerekeként. Leginkább a death metal / death ’n’ roll műfaj egyik legemblematikusabbja, az Entombed révén szerzett hírnevet, főként annak klasszikussá érett albumainak, az 1991-es ’Left Hand Path’ és az 1993-as ’Wolverine Blues’ alapvetéseknek köszönhetően. 2014-től az Entombed A.D. utódzenekarával folytatta a muzsikálást, de még egyéb formációkban is megfordult: többek közt a Comecon, a Firespawn vagy a Nihilist anyagain hallhattuk jellegzetes hangját. Ezenkívül számtalan együttes lemezén szerepelt vendégénekesként, mint például az Amon Amarth, a Pungent Stench, a Volbeat vagy az Atrocity egyes munkáin.

 

 

Az Entombed A.D. ekképp búcsúzott el az énekestől: „Mély megrendüléssel és szomorúsággal tudatjuk, hogy szeretett barátunk, Lars-Göran Petrov itt hagyott minket. Testvérünk, vezetőnk, énekesünk, Chief Rebel Angelünk tegnap éjjel egy újabb útra indult. Hihetetlen barát volt (és az is marad!), egy olyan ember, aki oly sokakra hatással volt. Rengeteg ember életét megváltoztatta a hangjával, zenéjével, jellemével és kivételes személyiségével. LG mosolyát örökké a szívünkben hordozzuk. Amikor egy interjúban megkérdezték tőle, hogy milyen sírfeliratot szeretne, és mi lesz az örökségével, azt mondta: »Soha nem halok meg, és az sem fog soha meghalni.« És nem is történt így. Örökké a szívünkben fogsz élni. Nyugodj békében, LG Petrov!”

 

Megosztás