fbpx

Újabb legendával lettünk szegényebbek. Elment az Omega alapítója, billentyűse.

Benkő László

Azt mondják, akinek halálhírét keltik, sokáig él. Sajnos most erre rácáfolt az élet. Pár hónapja volt egy fake news a halálával kapcsolatban, mikor kórházba került. Ez most sajnos hivatalos.

„Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad.” – adta hírül néhány perce az Omega együttes közösségi oldalán.

Kóbor János egy telefoninterjúban árulta el a televíziónak, hogy előző héten még abban reménykedtek, ez is csak egy olyan rosszabb időszak lesz, mint amilyen már volt néhány az elmúlt két évben, aztán a kórházban majd rendbe rakják. De aztán a vizsgálatoknál kiderült, hogy a rák áttétei annyira elhatalmasodtak a szervezetében, hogy már nem lehetett segíteni rajta. Benkő Laci nagyon várta az új lemez megjelenését, ám sajnos már nem érhette meg. 77 éves volt.

Megosztás