Újabb legendával lettünk szegényebbek. Elment az Omega alapítója, billentyűse.

Benkő László

Azt mondják, akinek halálhírét keltik, sokáig él. Sajnos most erre rácáfolt az élet. Pár hónapja volt egy fake news a halálával kapcsolatban, mikor kórházba került. Ez most sajnos hivatalos.

 

 

„Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad.” – adta hírül néhány perce az Omega együttes közösségi oldalán.

Kóbor János egy telefoninterjúban árulta el a televíziónak, hogy előző héten még abban reménykedtek, ez is csak egy olyan rosszabb időszak lesz, mint amilyen már volt néhány az elmúlt két évben, aztán a kórházban majd rendbe rakják. De aztán a vizsgálatoknál kiderült, hogy a rák áttétei annyira elhatalmasodtak a szervezetében, hogy már nem lehetett segíteni rajta. Benkő Laci nagyon várta az új lemez megjelenését, ám sajnos már nem érhette meg. 77 éves volt.

Megosztás