72 éves korában távozott közülünk a Dream Theater első énekese, Charlie Dominici. Bár már hosszú ideje nem volt aktív zenei területen, halálhírét egykori zenekara osztotta meg.

Charlie Dominici

A Dream Theater tagságához ismét csatlakozó Mike Portnoy tette közzé a következő sorokat a közösségi médiában: „Megrendülten osztom meg a Dream Theater egykori énekesének, Charlie Dominicinek a halálhírét. Charlie a DT hangja volt az 1988-ban felvett debütáló albumunkon, a ’When Dream And Day Unite’-on. Azon túl, hogy nagyszerű énekes volt, hihetetlenül tehetséges dalszerző és gitáros-billentyűs zenész is. Bár 1989 végén elváltak útjaink, mindig is a barátunk maradt. Ő volt a frontembere annak a zenekarnak, amelyik 1994-ben az esküvőmön játszott. 2004-ben újra összeállt a Dream Theaterrel a ’When Dream And Day Unite’ 15 éves jubileumi koncertjén, 2007-ben a szólózenekarával a turnénk vendége volt Európában, majd 2022-ben eljött, hogy megnézzen engem és John Petruccit a koncertkörutunk egyik állomásán. Még néhány hete is üzenetet váltottam vele, gratulált visszatérésemhez, annyira boldog és izgatott volt miatta. Charlie váratlan halála óriási veszteség a Dream Theater-közösség minden tagja számára, és szeretnénk kifejezni legmélyebb együttérzésünket a Dominici családnak.”

 

 

A hazai rajongók azon kevesek közé tartoztak, akik élőben is láthatták Charlie szólózenekarát, a Dominicit 2007-ben a Petőfi Csarnokban a Dream Theater előtt melegíteni. Az énekes egyébként akkoriban Kecskeméten élt, később költözött vissza az Amerikai Egyesült Államokba.
Legyen neki könnyű a föld!

Megosztás