2021. január 21-én lát napvilágot az Ektomorf ’Reborn’ címet viselő új nagylemeze, amelyről egy látványos klip kíséretében a címadó dal már meg is hallgatható. A jövőre megjelenő anyag a zenekar első albuma lesz a Napalm Records égisze alatt.

Ektomorf

A Farkas Zoli vezényletével 1994-ben Mezőkovácsházáról indult zenekar hosszú és rögös utat tett meg, amíg a nemzetközi szinten legelismertebb magyar metálzenekarrá nőtte ki magát. A 2018-ban megjelent ’Fury’ folytatása azonban már címében is jelzi, hogy az új felállás stabilizálódásával – Oláh Kálmán dobossal (Remorse) a fedélzeten – új fejezet nyílt a zenekar történetében anélkül, hogy elfelejtkeztek volna a gyökereikről.

 

 

Zoli az új lemezről: „Nagyon sötét időszakomban születtek a dalok. A ’Reborn’ anyagát hallgatva mindezt hallod a zúzós, súlyos riffekben, ahogy a melankolikus, egyben gyönyörű dallamokban és az őszinte szövegekben is. Sosem dolgoztam még annyit lemezen, mint a ’Reborn’-on, tele is vannak a dalok új ötletekkel, amelyek korábban nem jellemezték az Ektomorfot, ugyanakkor a hangzásban ott vannak a zenekar gyökerei is. Remélem, a ’Reborn’ ugyanazt nyújtja majd nektek is, amit nekem!”

’Reborn’ dallista:

01. Ebullition
02. Reborn
03. And The Dead Will Walk
04. Fear Me
05. Where The Hate Conceives
06. The Worst Is Yet To Come
07. Forsaken
08. Smashing The Past

Ektomorf - Reborn

A zenekar jelenlegi felállása:

Farkas Zoltán – ének, gitár
Simon Szebasztián – gitár
Zahorán Csaba – basszusgitár
Oláh Kálmán – dobok

Megosztás