Alessandro Del Vecchiót legtöbben a Frontiers Music házi zeneszerző-producereként ismerik, esetleg a Hardline billentyűseként, de van neki egy saját zenekara is, az Edge Of Forever, mellyel már az ötödik albumát adta ki. A ‘Seminole’ záró darabja egy négytételes szvit, melyet egyben filmesítettek meg a megjelenés tiszteletére.

Edge Of Forever

Az Edge Of Forever két évvel a negyedik, ‘Native Soul’ című albuma után tért vissza a ‘Seminole’ című lemezzel. A legutóbbi albummal a zenekar „újjászületett”, hiszen új tagok, Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel) és Marco di Salvia dobos (Hardline) csatlakoztak a zenekar alapítójához, Alessandro Del Vecchio énekes-billentyűshöz és Nik Mazzucconi basszusgitároshoz (Labyrinth). Az új album folytatja a zenekar hagyományát, mely a pozitív mondanivalójú dalszövegeket erőteljes riffekkel, himnikus énekkel és az indián kultúra által inspirált zenészi játékkal ötvözi.  Az anyag nagy részét Alessandro Del Vecchio írta, az utolsó, négytételes Seminole című szvitben azonban először szerepel Marco Di Salvia dobos, mint társszerző.

 

 

„Nemcsak egy újabb albumot, egy újabb adag dalt akartam írni. Mivel termékeny dalszerző vagyok, könnyű és természetes számomra leülni és írni, lefordítani az ötletet zenévé és szöveggé. De az Edge Of Forever számomra más. Ez az én szigetem, ahol nemcsak dalokat akarok írni, olyan történeteket akarok elmesélni, amelyek arra inspirálhatják az embereket, hogy érjék el a céljaikat, éljenek az álmaikért, nézzenek szembe a nehézségekkel, és győzzék le az összes akadályt, amit az élet eléjük vet. A ‘Native Soul’ könnyen lehetett volna szólólemez is, mivel a személyes problémák szétszakították a zenekart. Aztán szerencsém volt, amikor Nik, Aldo és Marco belépett a képbe, és velük egy nagyon erős albumot tudtam csinálni. Ma is büszke vagyok a ‘Native Soul’-ra, de amikor a ‘Seminole’-hoz EOF-módba kapcsoltam, minden egyes hangot az új zenésztársaim számára írtam. Ők voltak a fő hajtóerő és inspiráció a komponáláshoz, és nem tudok eléggé hálás lenni nekik, hogy ezeket a dalokat azzá tették, amivé váltak. A ‘Seminole’ egy konceptalbum az életemről, mindenki életéről. Egy szeminol indián harcos szemén keresztül láttatom a történetet, azt, hogy egy vereségből hogyan lehet még erősebben, még szívósabban kijönni, csak akarnod kell” – mondta Alessandro Del Vecchio.

A címadó négytételes szvitet egyben filmesítették meg a mai megjelenés tiszteletére.

A ‘Seminole’ dalai:

01. Get Up Your Feet Again
02. On The Other Side Of Pain
03. Made It Through
04. Shift The Paradigm
05. Another Salvation
06. Breath Of Life
07. Wrong Dimension
08. Our Battle Rages On
09. Seminole Pt.1: In The Land Of The Seminole
10. Seminole Pt.2: Mistake Reality
11. Seminole Pt.3: Rewrite The Story
12. Seminole Pt.4: The End’s Starting To Begin

Edge Of Forever - Seminole

Megosztás