Hazánkban többször járt már a Manimal zenekar, akik rendre minőségi heavy metal bulit adtak, most új lemezre készülnek, amiről első kislemezként a Forged In Metalt hozták nyilvánosságra.

Manimal

Úgy tűnik, a Manimal célja mindig is az volt, hogy olyan dalokat írjon, amilyet a tagok is szeretnek és amiben hisznek. „A kihívás az, hogy erős kapoccsal rendelkező dalokat írjunk anélkül, hogy túl kiszámíthatóak lennénk. Az csak egy bónusz, amikor rájövünk, hogy az emberek szerte a világon ugyanolyan jó ízléssel bírnak, mint mi” – mondta egyszer a frontember, Samuel Nyman.

 

 

A többek között Rob Halford, Geoff Tate vagy Michael Kiske inspirálta Nyman hangja tökéletesen illeszkedik a „riff ikon” Henrik Stenroos gitáros dalaiba. André Holmqvist dobos feszes, erőteljes stílusa közel áll az olyan példaképeihez, mint Tommy Lee vagy Mike Portnoy. A basszeros Kenny Boufadene felelős az új album keveréséért is, illetve a zenekar videóit is ő készíti. A korábbi albumaikhoz hasonlóan ismét maga a zenekar volt a készülő új lemez producere is egyben. „Elsősorban azért, mert szeretjük teljes mértékben irányítani a felvételeket. A végletekig kontrollmániásak vagyunk és a gondolat, hogy az alkotásainkat egy külső producer kezébe adjuk, egyszerűen megrémiszt minket” – vallotta be Nyman. Az új album első kislemeze, a Forged In Metal videója már megtekinthető:

A zenekar biztos benne, hogy a most megjelent kislemezzel felkeltették az érdeklődést, és a közönség még többre lesz kíváncsi. A 2021 őszén megjelenő albummal kapcsolatosan a további információkat folyamatosan fogja csöpögtetni a banda.

manimal forged in metal_resize

Megosztás