Pataky Attila szerint a fizikai hanghordozók kora leáldozott, ezért a most készülő új stúdiólemezük lesz az utolsó, ami megjelenik ilyen formában.

EDDA Művek – Pataky Attila

A változó világ követelményeihez alkalmazkodva az EDDA Művek úgy döntött, hogy most készülő új CD-jük lesz az utolsó, ami ilyen formában is megjelenik. Pedig előző lemezük, a dupla ‘Dalok a testnek, dalok a léleknek’ igen jól fogyott, egy hónap alatt lett platinalemez 2018-ban, de nem hagyhatják figyelmen kívül a tendenciákat, az egyirányú úton nem lehet visszafordulni.

 

 

„Az elmúlt két évben 24 dalt írtam, ebből kerül most fel 12 erre az albumra. Végtelenül szomorú vagyok, mert egy korszak lezárul, ezután már nem adunk ki több lemezt. Egyéb formában persze lesz majd még albumunk, de ez mégis egy szomorú mérföldkő. A CD-k kora leáldozik lassan, ahogyan a könyveké is, ami szintén szomorúsággal tölt el” – mondta Pataky Attila.

A nosztalgiázás persze más tészta, a koncertezést teljes energiával folytatja a zenekar, és a 2020. március 7-én a Papp László Arénában lezajlott ‘Retro’ koncertjük – melynek első kétharmadában csak az első nyolc lemezükről játszottak, de utána se merészkedtek tovább a tizennyolcadiknál – olyan jól sikerült, hogy idén december 28-án jön a folytatás ‘Retro II’ címmel. Az utolsó CD-jük állítólag még a koncert előtt megjelenik.

EDDA Művek

Megosztás