November 27-én jelenik meg a ’Distant Memories – Live in London’, amelyet már a második kisfilmrészlettel népszerűsít az amerikai progmetál csapat.

Dream Theater

A Dream Theater legutóbbi koncertsorozata leginkább azért volt érdekes, mert az ötösfogat nemcsak a 2019-es ’Distance Over Time’ dalaiból válogatott, hanem teljes egészében megszólaltatta legendás albumát, a ’Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory’-t. A 2020-as európai körút utolsó két buliját Londonban adták, amelyet filmre is vettek. A csapat gitárosa, John Petrucci így mesélt emlékeiről: „Ez a turné több szempontból is hihetetlen volt mindannyiunk számára. A legutóbbi albumunkat népszerűsítettük, amelyet a világ összes Dream Theater-rajongója annyira kedvezően fogadott, hogy nem lehetünk eléggé hálásak nekik érte. A két este, amit Londonban rögzítettünk, határozottan a legjobb koncertjei voltak a sorozatnak. Akár volt alkalmad személyesen megnézni ezt a turnét és újra át akarod élni a remélhetőleg félelmetes koncertélményt, akár videón élvezed először az előadást, a ‘Distant Memories – Live In London’ tökéletesen megragadja azt az energiát és izgalmat, amit mindannyian együtt éreztünk az Apollóban februárban.”

 

 

A Pale Blue Dot előadása után most az ünnepelt ’Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory’ lemezről érkezett részlet, mégpedig a Fatal Tragedy. A német kiadó webes boltjában az újdonság hatféle változatából négy előrendelhető még. A színes vinyles verziókat már elkapkodták.

Megosztás