A ’When Dream And Day Unite’ megjelenésének 15. évfordulóján készült koncertfelvétel érkezik új köntösben a Dream Theater archív kiadványainak sorozatában.

Dream Theater 2004

Különleges együttműködést hozott össze jelenlegi kiadójával, az Inside Out Musickal a progresszív metál legendás csapata, a Dream Theater. A zenekar régi, Ytsejam Records által kiadott archív felvételeit ismét megjelentetik és természetesen új elemek is kerülnek ebbe a különleges gyűjtői sorozatba, amit ‘Lost Not Forgotten Archives’-ra kereszteltek.

 

 

A ’Master Of Puppets’ előadása után ismét egy élő felvétel érkezik a lemezboltokba, amelyet egykor ’When Dream And Day ReUnite’ címmel adott ki a zenekar. 2004. március 6-án, a ’Train Of Thought’ turnéján emlékezett meg John Petrucci csapata első lemezük megjelenéséről. A Los Angelesben található Pantages Theater színpadán teljesen egészében megszólalt a ’When Dream And Day Unite’, de persze az akkor aktuális felállástól. Mike Portnoy (akkor még a csapat dobosa) a zenekar korábbi tagjait is meghívta az eseményre, de közülük csak Charlie Dominici (énekes) és Derek Sherinian (billentyűs) jöttek el az eseményre. Charlie, aki az eredeti stúdiófelvétel énekese volt, a ráadás két dalában énekelhetett, Derek pedig egy billentyűpárbajt vívott Jordan Rudess-szel a Metropolis című dalban. Az Inside Out Music ezt a különleges estét megörökítő kiadványt adja ki ismét 2021. december 3-i megjelenéssel, új borítóval, digipack csomagolású CD-n, valamint most először LP lemezeken, és elérhető lesz a népszerű streaming platformokon is.

’Lost Not Forgotten Archives – When Dream And Day ReUnite’ dallista:

01. A Fortune In Lies
02. Status Seeker
03. Ytse Jam
04. The Killing Hand
05. Light Fuse And Get Away
06. Afterlife
07. The Ones Who Help To Set The Sun
08. Only A Matter Of Time
09. To Live Forever (feat. Charlie Dominici)
10. Metropolis (feat. Charlie Dominici & Derek Sherinian)

Dream Theater - When Dream And Day ReUnite

Megosztás