Februárban is érkezik egy újabb ’Lost Not Forgotten Archives’-kiadvány, ezúttal az ’Awake Demos’ című egykori hivatalos bootleg jelenik meg CD-n és vinyl lemezen is.

Különleges együttműködést hozott össze jelenlegi kiadójával, az Inside Out Musickal a progresszív metál legendás csapata, a Dream Theater. A zenekar régi, Ytsejam Records által kiadott archív felvételeit ismét megjelentetik és természetesen új elemek is kerülnek ebbe a különleges gyűjtői sorozatba, amit ‘Lost Not Forgotten Archives’-ra kereszteltek.

 

 

A ’The Majesty Demos’ után ismét egy korabeli demófelvételeket tartalmazó kiadvány fog érkezni, mégpedig az 1994-es ’Awake’ album dalírási időszakából. Az akkori felállás – azaz Mike Portnoy, John Petrucci, John Myung, James LaBrie és Kevin Moore – a nagysikerű ’Images And ’Words’ több mint 200 állomásos turnéja után 1994 év elején kezdte meg harmadik nagylemezének az írását, ám kiadójuk már akkor elmondta, hogy azt szeretnék, ha a harmadik negyedévben már meg is jelenne a lemez. A helyzet teljesen új volt a zenekar számára, hiszen a korábban megjelent anyagaikat hónapok alatt írták meg, és volt az idejük arra, hogy a maguk tempójában, időkorlát nélkül dolgozzák ki az ötleteiket még a stúdiózás előtt. Nemcsak a kiadó, hanem a rajongók is nagy várakozással tekintettek a készülő albumra. 1994 februárjában a New York-i Prince Studiosban kezdődött meg a komponálás, ahol az új ötleteket egy Alesis 8 sávos DAT magnóval rögzítették. A banda a turnéról hozott ötleteit kezdte el kidolgozni, ezeket között szerepelt a The Mirror kezdőriffje és az Erotomania egy szakasza is, John Petrucci hozta a The Silent Man ötletét. A többi szerzemény is gyorsan megszületett, de Kevin Moore billentyűs leginkább kivonult az egyre komplexebbé váló dalszerzésből, így annak nagy része a Portnoy-Petrucci-Myung hármasra maradt, Kevin mindössze a 6:00 és a Space–Dye Vest munkálataiban volt aktív. A megírt dalokat 1994 júliusában rögzítették Los Angelesben, a munkálatok befejeztével Kevin bejelentette, hogy kilép a zenekarból.

A ’Lost Not Forgotten Archives – Awake Demos (1994)’ névre keresztelt kiadványon abban a sorrendben ismerhetjük meg az ’Awake’ dalait, ahogy eredetileg azt a zenekar megírta. Az újdonság az Inside Out Music gondozásában lát napvilágot február 25-én digipak CD-n, fekete, 500 példányban limitált átlátszó és égszínkék vinyl lemezen, a vinylekhez extraként jár a CD is.

’Lost Not Forgotten Archives – Awake Demos (1994)’ dallista:

01. Scarred
02. 6:00
03. The Mirror
04. Caught In A Web
05. Erotomania
06. Voices
07. The Silent Man
08. Lie
09. Lifting Shadows Off A Dream
10. Innocence Faded
11. Space-Dye Vest

Dream Theater

Megosztás