Már kapható a divideD új lemeze, a ’Behind Your Neon Eyes’, amiről most a Björn ’Speed’ Striddel készült Meteorite-ot csekkolhatod le, ha még nem hallottad. A dalhoz ráadásul klip is készült.

divideD

A Soilwork és a The Night Flight Orchestra éléről ismert Björn ’Speed’ Strid vendégszereplésével készült el a divideD Meteorite című legújabb dala és videóklipje. A ’Behind Your Neon Eyes’, a zenekar második korongja már kapható a HammerWorld Magazin júliusi-augusztusi összevont számának ajándék CD mellékleteként, teljes booklettel együtt. A lemez több hazai és nemzetközi vendéggel készült, Björn ’Speed’ Strid (The Night Flight Orchestra, Soilwork stb.) mellett Flo V. Schwarz (Pyogenesis) hangját is hallhatjuk majd az egyik dalban. A zseniálisan hangulatos borítót Hidrico Rubens készítette, a felvételért és a keverésért pedig Szabó Dániel (psyKlone) gitáros felelt.

Szabó Dániel (psyKlone) gitáros a dalról: „A Meteorite volt az dal, ami átszakította a kreatív gátat, amikor tavasszal oda kerültünk, hogy megvan a lemezleadás kitűzött időpontja, de a fél albumot még meg kellene írni. Szerettünk volna egy olyan azonnal ható, megadallamos slágertémát, amit a ’80-as évek nagyágyúitól láthattunk a Headbanger’s Ballban 1989 körül az MTV-n, de mai megszólalással, ’retró, mégis modern’ módon. Nagyjából három nap alatt állt össze az első szerkezetkész verzió, amiben rengeteg hatás köszön vissza olyan dallamos metalzenékből, mint a ’80-as évek második felének KISS-lemezei, a Danger Danger vagy a Ratt bizonyos dolgai, de igyekeztünk AOR és pop/rock hatásokat is kidomborítani a dallamívekben és a hangszerelésben. A gitárok karakteresek ugyan, de visszafogottan simulnak bele az összképbe a refrénekben, a verzékben viszont az övéké a főszerep az énektémák mellett. Ahogy elkészült az első énekes demó, tudtuk, hogy ehhez a dalhoz valahogy össze kell hozzuk, hogy Björn ’Speed’ Strid valamilyen formában felbukkanhasson, mert van egy jó adag áthallás a The Night Flight Orchestra bizonyos dalaival, és rögtön belehallottuk Speed onnan ismert Journey / Foreigner ízű frazírjait. Bár nagyon lesújtó, ami az év első felében a járvány miatt történt zenei fronton (is), nekünk lehetőséget adott arra, hogy a törölt turnék miatt beférjen Björn naptárába ez a vendégszereplés. A Soilwork és a The Night Flight Orchestra torka nagyon lelkesen és végtelenül profin állt a közös munkához, a végeredmény pedig magáért beszél. A dalra egy abszolút feelgood videóklipet is forgattunk Lerch Péter irányításával, ami az eddigi leghangulatosabb videónk lett, reméljük, hogy nektek is tetszeni fog!”


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás