Bemutatta [futurenation] című dalát a divideD, melyről Jessy Switchblade, a Deadline énekese a címben szereplő mondatot ejtette el. Meghallgatva a dalt, csak ennyit tudunk hozzátenni: És tényleg!

divideD

Dallamos modern rock, AOR, szintetizátor és a ‘80-as évek neon-korszakának popzenéje rockba oltva – a futurisztikus témák és a múlt autentikus találkozása a divideD legfrissebb lemeze, hangzásával egyszerre ébreszt nosztalgiát és marad korhű.

A ’Behind Your Neon Eyes’ garantáltan a kedvencek közé fog kerülni a The Night Flight Orchestra vagy a Beast In Black egyre népesebb rajongótáborában, de rengeteg fogós tételt tartalmaz a Def Leppard, a Bon Jovi és a Dokken közönségének is. A ’Behind Your Neon Eyes’ több hazai és nemzetközi vendéggel készült, többek között Björn “Speed” Strid (The Night Flight Orchestra, Soilwork) hangját is hallhatjuk majd az egyik dalban. A lemez zseniálisan szép borítóját Hidrico Rubens készítette, a felvételért és a keverésért pedig Szabó Dániel (psyKlone, gitáros) felelt. A korongról már meg is hallgatható az első friss dal, a [futurenation].

„A legjobb Def Leppard-dal, amit a zenekar sosem írt meg.” – Jessy Switchblade (Deadline)
„A banda, akik egy bizonyos synth felett nem mennek egy bizonyos synth alá!”Nagy Viktor (Mihaszna Film)
„Nem lehet 2020-ban AOR sci-fi lemezt csinálni! divideD: fogd meg a söröm!” – Kovács Tak Péter

Szabó Dániel (psyKlone) gitáros a dalról: „A dal egy igazi koncertnyitásra termett arénahimnusz, már a felvételeknél is kisebb tömeggel vettük fel a csordavokálokat, a produkciós munka során pedig igyekeztünk a klasszikus, Mutt Lange nevével fémjelzett hangzáshoz olyan közel kerülni, amennyire csak a lehetőségeink engedték. A vokálok kidolgozásában nagy segítségünkre volt Gellér Tomi barátunk, akivel a Rockstars Not Dead projektben a ’80-as évek klasszikusait állítjuk színpadra, ő a vokálok mellett a refrén énektémájához is sokat hozzátett, így kelt életre ez a szörnyeteg, amiben kereszteződik a ’80-as évek arénarockja a mai, modern hangzással. Minden zenekarnak szüksége van olyan dalokra, amik definitívek, ha valaki meghallja, akkor egyből az ilyen karakteres, védjegyszerű dallal tudja azonosítani a zenekart. A debütlemeznél úgy gondoltuk, hogy az Ends Of Earth ilyen, viszont most ezzel talán még közelebb kerültünk ahhoz, hogy nálunk is megszülessen »A« Divided-dal, amivel azonosítani tudnak bennünket. A »future nation« pedig a közönségünkre használt mottó, egy himnusz tőlünk nekik, róluk.”


A ’Behind Your Neon Eyes’ a zenekar második nagylemeze, és a HammerWorld Magazin júliusi-augusztusi összevont számának ajándék CD mellékleteként lehet majd kapni teljes booklettel együtt. A korong mától előrendelhető 500 db-ra limitált digipak CD változatban, a műanyagtokos verziótól eltérő frontborítóval, 10 oldalnyi széthajtható (leporello) booklettel, csomagban akár pólóval, poszterrel és kitűzővel.

A divideD 2015 óta van jelen a magyar zenei színtéren, stílusukat, az arenacore-t a ‘80-as években gyökerező, fülbe ragadó refrének, a synthwave, szintipop, modern elektronikus és indusztriális elemek, valamint a slágeres, fogós rock/metal zenei alapok keveredése adja.

Debütáló nagylemezük, a ’Modulus’ 2017 novemberében jelent meg 12 dallal. A lemez erősen épít a hangulatteremtésre, az elektronikus elemek egy sivár jövőképbe helyezik a hallgatót. A hamarosan megjelenő ’Behind Your Neon Eyes’ lemez ehhez képest neonfénnyel tarkított retrofuturista világba repít, ahol sokkal hangsúlyosabbak a stadionrockos elemek és a retrowave irányzat által újra felfedezett meleg, analóg szintetizátorhangzások.

Élő koncertjeik igazi látványszínházként funkcionálnak, a színpadi megjelenés sci-fi filmeket idéz a látványos jelmezekkel, a dinamikus előadás pedig igazi partihangulatot teremt a zenével szorosan összefonódó háttérvetítéssel.

divideD:

Brother Belmont – ének
psyKlone – gitár, elektronika
Void – gitár
Sol – basszusgitár
Stalkher Jr. – dobok

’Behind Your Neon Eyes’ dallista:

01. Descent
02. Roll Out
03. Don’t Turn Away
04. [futurenation]
05. Meteorite (feat. Björn “Speed” Strid)
06. Follow You
07. Space Samurai
08. The Last Starfighter
09. Teknoskeptic
10. Beam Me Up
11. Until The Stars Turn Cold (feat. Flo V. Schwarz)

Divided

 

Megosztás