fbpx

December közepén jelenik meg a Slowmesh második albuma, amiről a címadó dal, az Isolate már meg is hallgatható. 

Slowmesh

Igazi csemegének ígérkezik a Stone Sour, az Alice In Chains és a Black Stone Cherry rajongóknak a modern/groove metalos Slowmesh második lemezének első hírnöke. A klipes Isolate egyben a címadó dala is a december 15-én megjelenő korongnak, amely első ízben a HammerWorld Magazin december-januári dupla számának mellékleteként jut el az olvasókhoz, zenerajongókhoz országszerte, és természetesen egyidejűleg az online felületeken is elérhető lesz. (címlapfotó: Bobál Katalin @bobalphotography)

Az Isolate az előző album által lefektetett zenei alapokon halad tovább. A fő csapásvonal továbbra is a stoner-rock alapú dögös rock and roll muzsika. A zenei palettát ezúttal azonban olyan dalok is színesítik, amelyek a dark-country, a punk rock, a grunge világát idézik és helyenként sötétebb hangulat is felfedezhető az albumon.

Szabó Dávid énekes a klipes dalról: „A lemezen több olyan dal is van, aminek aktualitása kissé megváltozott azóta, hogy megírtuk. Az Isolate című dalunkat például az a jelenség ihlette, hogy az utca embere a fülét bedugva, egy elektronikai kütyü képernyőjét bámulva igyekszik minél hamarabb eljutni A-ból B-be, elszigeteli magát a külvilágtól és nem is igazán érdekli a valódi világunk. Az év elején kaptunk a nyakunkba egy világjárványt, és azóta az izoláció nem hogy probléma, hanem inkább egy megoldás lehet a felmerülő bajra.”

A lemezen több vendégművész is közreműködik. Farkas Sarolta (Buttercup) a Ladyguest című dalban énekel, Kálló Péter (ex-Slowmesh, jelenleg Ákos, Rúzsa Magdi) a Liquid Love-ban gitározik, valamint több dalban is szerepel Tari Szabolcs (Miserium), aki az egész album zenei produceri munkálatait is ellátta. Ő billentyűzik az Out Of Reachben, de neki köszönhető a Sunflower végén a lemezt lezáró, remekbe szabott klasszikus gitár outro is.

„2020 alaposan megleckéztetett minket. Szinte az összes fellépésünk elmaradt (köztük egy orosz és egy japán fesztivál), de mivel a lemezanyag már az év elején összeállt, és amúgy is tervben volt a stúdiózás, minden felszabaduló időnket és energiánkat a felvételekbe fektettük. Az első lemez ösztönösségéhez képest ezúttal egy kifejezetten érett, érlelt anyag állt össze”– tette hozzá Süle Tamás gitáros-dalszerző.

‘Isolate’ dallista:

01. Add To Cart (0:57)
02. Sold Out (2:33)
03. Isolate (3:42)
04. Little Rock Nine (3:25)
05. Ladyguest (3:54)
06. Out Of Reach (2:56)
07. Liquid Love (2020 edition) (3:32)
08. Just A Guy (3:47)
09. Up To You (2:52)
10. Together Alone (3:46)
11. Sunflower (6:16)

Slowmesh


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás