A nyolcvanas évek Michael Schenker Group-lemezeinek a hangulatát idézi meg készülő új nagylemezén a billentyűs, újra Michael Schenkerrel és Simon Phillipsszel dolgozik együtt.

Derek Sherinian

A világszerte elismert virtuóz egyike napjaink meghatározó zenészeinek. A legutóbbi szólólemeze ‘The Phoenix’ címmel jelent meg tavaly szeptemberben, ám máris belevágott a következő készítésébe, a kilencedik szólóanyagának írását már el is kezdte régi partnerével, Simon Phillipsszel, akivel az előző albumon is együtt dolgoztak. Derek korábban vendégszerepelt a Michael Schenker Group ‘Immortal’ című lemezén, Schenker pedig nagyon elégedett volt a billentyűs teljesítményével, ezért elfogadta a felkérést és gitározik a következő Sherinian-korongon. Derek ezt így kommentálta: „Michael Schenkerrel és Simon Phillipsszel együtt dolgozni olyan, mintha visszahoztuk volna a ’80-as éveket, amikor 13 éves voltam és az első MSG-lemezt hallgattam.”

 

 

Derek Sherinian neve mellé rangos díjak kerültek az utóbbi időben, a japán ’Burrn!’ magazin közönségszavazásán első helyen végzett a „legjobb billentyűs” kategóriában, míg a ’Prog’ magazin szavazásán kilencedik lett „minden idők legjobb billentyűsei” között.

Megosztás