A Depeche Mode-alapító Andy Fletcher 60 éves korában hunyt el, a szomorú hírt a Depeche Mode hivatalos közösségi oldalain jelentették be, halálának oka egyelőre nem ismert.

“Fletchnek igazi aranyszíve volt, és mindig ott termett, amikor szükség volt rá, legyen szó egy jó beszélgetésről, egy kis nevetésről vagy egy jó hideg sörről” – áll a bejegyzésben.

 

 

Andrew Fletcher 1980-ban alapította a Depeche Mode-ot Dave Gahannel, Martin Gore-ral és Vince Clarke-kal, utóbbi a banda fő dalszerzője volt, de a debütáló album után hirtelen távozott, és Gore-ra hagyta a komponálás feladatait. „Fletch” volt a legkevésbé exhibicionista a törzshármas közül, inkább a félhomályba húzódott a billentyűk mögött állva, miközben Gahan és Gore a színpadon nyomult.
Fletcherrel a zenekar több mint 100 millió lemezt adott el világszerte, és 54 daluk került a brit lemezlistákra. A Depeche Mode tagjaként Fletchert 2020-ban beiktatták a Rock And Roll Hall Of Fame-be.
Egy korábbi interjúban így nyilatkozott: „Nálunk demokrácia van, ha valaki nem akar megtenni valamit, akkor nem tesszük meg. Martin és Dave az Egyesült Államokban él, én pedig Nagy-Britanniában, de ez nem igazán befolyásolja a kapcsolatunkat, Martin és én nagyon közel állunk egymáshoz, de Dave már inkább a testvéremnek számít. Előfordul, hogy egy zenekar tagjai ki nem állhatják egymást, de ami a zenekarokat jobbá teszi a szólóművészeknél, az a kölcsönös kémia, amiből nagyszerű zenék születnek. A Depeche Mode-dal is voltak pillanataink, amikor nem kedveltük egymást, de máskor meg igen. A közösen generált kreatív energia adja a jó zenét.”
Nyugodjék békében!

 

 

 

Megosztás