Ősz elején érkezik az egykori Pink Floyd-gitáros ötödik stúdióalbuma ’Luck And Strange’ címmel. A Montgolfier Brothers Between Two Points című dalának feldolgozásában David Gilmour gitárszólója teszi fel a koronát a lánya által énekelt szomorkás darabra.

A pár hete megismert The Piper’s Call után a Between Two Points már a második dal David Gilmour szeptember 6-án megjelenő új albumáról, ebben a gitáros lánya, Romany Gilmour énekel és hárfázik. Az ő hangját hallhatjuk a 4 éve kiadott, a lemezre bónuszként került Yes, I Have Ghostsban is.

 

 

A Between Two Points a lemez egyetlen olyan dala, ami nem Gilmour saját szerzeménye, eredetileg a Montgolfier Brothers névre hallgató indie-pop duó követte el 1999-ben. (A történelemben a Montgolfier fivérek feltalálók voltak a XVIII. században, nekik köszönhetjük a hőlégballont.) Gilmour elmesélte, hogy feleségével, Polly Sampsonnel régóta ismerték és szerették ezt a nótát. Elmondása szerint nem különösebben változtatta meg, de nem is másolta, amikor felvette, „egyszerűen a zene vezérelte”. Mivel a szöveg nem illett hozzá, ezért adta oda lányának, hogy énekelje el.

A Montgolfier Brothers duó még életben lévő tagja, Mark Tramner elégedett volt az interpretációval: „Mint a legjobb feldolgozások, ez is eltér az eredetitől, de megtartja annak szellemiségét. Romany énekhangja és hárfajátéka egyaránt gyönyörű, David jellegzetes gitárszólója pedig egy teljesen új dimenziót ad az egésznek.”

Megosztás