Nincs szerencséje Roger Watersnek mostanában, ezúttal David Draiman, a Disturbed énekese szállt bele a banda tel-avivi koncertjén.

David Draiman, a június 28-án tartott tel-avivi Disturbed koncert vége felé elénekelte az izraeli himnuszt, a Hatikvaht, ám előtte egy nem épp finom monológot intézett Roger Watershez, akit az utóbbi időben többen is antiszemitizmussal vádoltak meg:
„Roger Waters menj a p…ba és az összes rohadék náci a BDS-sel együtt [a Boycott Divestment And Sanctions egy Izrael-ellenes bojkottszervezet palesztin kötődéssel]. Nem kell ez a mocsok, ennél rosszabbat is túléltünk és még túl is fogunk. Hazudhatnak, kitalálhatnak baromságokat, de mi tudjuk az igazságot és a történelem is bennünket igazol. Innen kurvára nem megyünk sehova!” – kiabálta a mikrofonba az énekes.
David Draimannek – aki maga is zsidó származású – nem ez volt az első összeütközése Watersszel. Amikor a Pink Floyd egykori vezére 2013-as ’The Wall’-turnéján a közönség felett lebegő disznón egy Dávid-csillag volt látható, az énekes szintén kikelt magából: „Gyűlöletet szít és arra tanítja rajongóit, hogy a zsidók kapzsi zsarnokok, ez pedig nagyon messze áll az igazságtól.”

 

 

Roger Waterst az utóbbi időben több alkalommal is antiszemitizmussal vádolták, sőt, az amerikai külügyminisztérium is hangsúlyozta ezt. Waters azonban cáfolta a vádakat: „A koncertjeim azon részeit kérdőjelezik meg, melyek egyértelműen a fasizmus, az igazságtalanság és a fanatizmus minden formája ellen foglalnak állást. Ám egyesek kísérletet tesznek arra, hogy mindezeket hamis színben tüntessék fel. A tébolyult fasiszta demagógia ábrázolása már a ’The Wall’ 1980-as előadásain megvolt a Pink Floyddal. Egész életemben az elnyomás és az önkény ellen beszéltem, ahol csak tapasztaltam.”
Egy közelmúltbéli interjúban pedig azt állította, hogy egyes kritikusok megpróbálják elhallgattatni őt, és arra kérte híveit, hogy ne foglalkozzanak az újságokban megjelent álhírekkel, mert azok semmilyen formában nem felelnek meg a kiegyensúlyozott tájékoztatás elvének.

Megosztás