Áprilisi tréfának jó lenne, hogy a Dare feldolgozta Hobót, az viszont nem áprilisi tréfa, hogy az ex-Thin Lizzy-billentyűs zenekarának új lemeze április 1-jén érkezik, és ennek első kislemezdala a Born In The Storm.

Dare

A ‘Road To Eden’ a Dare kritikusok által is elismert 2016-os ‘Sacred Ground’ és a 2018-as ‘Out Of The Silence 2’ albumokat követi. Mindkét album négy országban, köztük az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban az Amazon Classic Rock Charts első helyéig jutott. A ‘Road To Eden’-t egy újabb modern Dare-klasszikusnak szánják. A lemez producere az énekes-dalszerző-billentyűs Darren Wharton (ex-Thin Lizzy) volt, akinek saját stúdiójában, az észak-walesi hegyekben vették fel az anyagot. Az új album keményebb, rockosabb hangzást kapott, mint a korábbi albumok, miközben megmaradtak a zenekar védjegyét jelentő himnikus dallamok. Nagyon jól bizonyítja ezt az első kislemezdal, a Born In The Storm is. A lemezt a Legend Records adja ki április 1-jén.

 

 

„Olyan albumot akartunk írni, amely jól átültethető a koncertekre – mondta Darren. – A ‘Road To Eden’-en van néhány nagyszerű himnusz, de azon felül csupa energia és erő. Alig várjuk, hogy élőben játszhassuk az új dalokat.”

A Dare felállásában régóta stabilan Vinny Burns gitáros, Kev Whitehead dobos, Marc Roberts billentyűs, és a 2014-ben utoljára érkezett Nigel Clutterbuck basszusgitáros játszik Darren Wharton énekes-billentyűs mellett.

A ‘Road To Eden’ dalcímei:

01. Born In A Storm
02. Cradle To The Grave
03. Fire Never Fades
04. Road To Eden
05. Lovers And Friends
06. Only The Good Die Young
07. I Always Will
08. Grace
09. The Devil Rides Tonight
10. Thy Kingdom Come
11. Born In A Storm (Romesh Remix)

Dare - Road To Eden

Megosztás