Egy neves amerikai koncertszervező, Daniel DeFonce a Twitteren írt a turnék helyzetéről. Szerinte kár reménykedni nagyobb körutakban 2021 előtt.

Rammstein

Az amerikai Continental Touring feje, Daniel DeFonce – akihez a Devastation On The Nation turnésorozat is kötődik – a minap egy Twitter-bejegyzésben hívta fel a figyelmet arra, hogy az év folyamán valószínűleg már nem lesznek nagyszabású turnék. „Véleményem szerint túl sokan látják optimistán a turnékérdést. Nagyon nehéz számomra már csak beszélni is erről, ugyanis az életem a zenekarok turnéi körül forog. A véleményem arról, hogy mikor indulhat újra a turnézás? 2021 elején – írja bejegyzésében. – Még ha lesznek is kisebb turnék az év során, a résztvevők számát megfelezik, a helyszínek befogadóképességét is lefelezik vagy még kisebbre csökkentik, ha egyáltalán még működni fognak. Az emberek pedig még annak ellenére is félni fognak, hogy feloldják a távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket. Vajon hány promóter lesz képes fedezni bármelyik koncert veszteségét? Ugyanakkor azt is látom, hogy rengeteg ajánlat alakul át olyanná, melyben a zenekar csak egy bizonyos százalékot kap a jegyértékesítésből a fix gázsi helyett. Vajon mennyi zenekar lesz képes egy ilyen ajánlatért útra kelni? Minden egyes nappal egyre ijesztőbb és ijesztőbb ez a vírus. A barátnőm a kórházban dolgozik, így minden nap hallok dolgokat, amikor hazaér a munkából. Hallok a változásokról, arról, hogy talán majd ingáznia kell különböző kórházak között. Ahogy telnek a napok, úgy készítem magam arra, hogy új munka után nézek a zeneiparon kívül, mert szükség lesz rá.”

 

 

Sokan még most is abban bíznak, hogy nyáron javul a helyzet, azonban az elmúlt napok eseményei, a fesztiválok egymás utáni lemondása is azt sejteti, hogy leghamarabb csak ősszel lehet esély koncertekre, kisebb turnékra.

Megosztás