Megadeth – A közelgő európai turnén két új dalt már szeretnének bemutatni

írta TAZ | 2019.12.04.

Az utóbbi napokban saját egészségével és a Megadeth új lemezével kapcsolatban is nyilatkozott Dave Mustaine. A banda főnöke elárulta, hogy jól állnak az albummal, sőt, ha minden jól megy, akkor hamarosan hallhatunk is valamit róla.

Tavaly júniusban diagnosztizálták torokrákkal Dave Mustaine-t, aki a Rolling Stone-nak nemrég elárulta, hogy túl van a nehezén és már jól érzi magát. Ráadásul az orvosok is pozitív hírekkel szolgálnak neki. „Már túl vagyok a kezelések jelentős részén, és igazán erősnek érzem magam. A sugárkezelés után az orvosok azt mondták, hogy az összes eredményem remekül néz ki. Nem fogom hagyni, hogy ez a dolog legyőzzön, de azt sem, hogy egyéltalán rám ijesszen.”

A Megadeth új albumával kapcsolatban elárulta, hogy kilenc dalt már megírtak, melyek közül kettőt szeretnének a közelgő európai turnén bemutatni. Ezen felül azt is megerősítette, hogy két tételnek a Faster Than Anything Else és a Rattlehead: Part Two címet adták, de egyelőre a korábban beharangozott The Dogs Of Chernobyl sem kapott új nevet, úgyhogy elképzelhető, hogy ezzel a címmel kerül fel a 2016-os ’Dystopia’ folytatására. Ami viszont igazán meglepő, hogy arra bátorítja társát, David Ellefsont, hogy írjon egy balladát is a lemezre, mely a két zenész viharos együttműködéséről szólna. „Megkérdeztem tőle, hogy melyik legnagyobb nóta, amit a KISS valaha készített. Ő erre azt válaszolta, hogy a Beth. Én egyetértettem vele és mondtam, hogy írnunk kellene egy olyan dalt, mint a Beth, mely egy ballada és amiben ő énekelne. »Úgy gondolom, hogy írnod kellene egy dalt arról, hogy milyen a Megadethben lenni velem. Olvasom a szövegeid, és tudom, hogy azok mind nekem szólnak. Dühös vagy, szóval akkor miért nem írsz róla?« Ezt mondtam neki.”

A Megadeth 2020. február 20-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a Five Finger Death Punch és a Bad Wolves társaságában, a koncert Facebook-eseménye ITT található.