Lindemann – Tesztelhető az új lemez első dala

írta rune | 2019.09.17.

Új dallal jelentkezett a Rammstein és a Pain tagok alkotta Lindemann projekt. A közelgő második lemez előfutáraként érkezett Steh Auf című szerzeményhez látványos kisfilmet készített a csapat.

A német indusztriális metálban utazó Rammstein énekese, Till Lindemann és a svéd multihangszeres producer Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy) alkotta duó 2015-ben jelentkezett debütáló ’Skills In Pills’ című anyagával. A csapat idén érkező második lemezéről először a Steh Auf című tételt hallgathatjuk meg, melyhez még novemberben forgattak kisfilmet a berlini Astra Kulturhaus klubban. A Zoran Bihać által rendezett videóban a Fargo című moziból is ismert svéd színész, Peter Stormare is felbukkan.

A lemez produceri és keverési munkálatait ezúttal is Tägtgren végezte, aki így nyilatkozott a csapat debütáló lemezének fogadtatásáról: „Úgy gondolom, elég gyerekesek a szövegeink, ugyanakkor egész viccesek is, igazság szerint Till és jómagam is elég gyerekesek vagyunk. Szóval csak ökörködünk. Till állandóan azzal jön, hogy mennyire imád angolul szöveget írni, és ez nagyon felszabadító érzés a számára. És úgy látom, a lemeznek is jót tett, hogy angolul íródtak a dalok, mivel egész jót futott a legtöbb országban. Persze a kritikák nagy része úgy fogalmazott, hogy csak kreténkedünk, de hé, olyan ez mintha mi lennénk a 2015-ös Billy Idol. Ez egy party lemez. Az volt a cél, hogy aki meghallgatja a dalokat, az jól érezze magát. Úgy értem, ha épp fesztiválra indulsz, hallgasd meg ezt a lemezt és egyből hangulatba kerülsz, vagy ha épp kocsmázni készülsz, akkor is ideális választás.”

Az album végére felkerült Lindemann és a rapper Haftbefehl együttműködéséből tavaly született Mathematik című dal is. A Lindemann ’F & M’ címre keresztelt második albuma november 22-én érkezik.

’F & M’ dallista:

01. Steh Auf
02. Ich Weiß Es Nicht
03. Allesfresser
04. Blut
05. Knebel
06. Frau & Mann
07. Ach So Gern
08. Schlaf Ein
09. Gummi
10. Platz Eins
11. Wer Weiß Das Schon
12. Mathematik (bónuszdal)
13. Ach So Gern (bónuszdal)