Devin Townsend Project – Határozatlan időre leállnak

írta Wardrum | 2018.02.02.

Megijedni természetesen nem kell, hiszen a hiperaktív Devin Townsend ezzel együtt rögtön négy lemezt jelentett be, de a zenekar eddigi felállásában egy időre téli álomba merül.

Az énekes/gitáros/dalszerző/kreatív zseni Devin Townsend nyolc év közös turnézás után szüneteltetni szeretné jelenlegi zenekarát, hogy új, régóta halasztgatott projektekkel foglalkozhasson. A hírt a zenekar Facebook-oldalán osztotta meg a rajongókkal: „Sziasztok, itt Devin! Nos, nyolc év közös turnézás után úgy döntöttem, szeretném egy kicsit pihentetni ezt a zenekart, és olyan munkákra fókuszálni, melyekkel már nagyon régóta akartam foglalkozni. A srácok velem voltak jóban-rosszban és rengeteg nagyszerű pillanatot osztottunk meg, nem tudok elég jót mondani róluk. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben még játszunk együtt.

Jelenleg négy lemezen dolgozom. Épp most tartok a befejező szakaszában egy olyan anyagnak, ami az egyik legnagyobb és leginkább letaglózó kiadvány, amin valaha volt szerencsém dolgozni. Mindenképp ez a kedvenc DVD-m. A Plovdivban felvett Ocean Machine-ről van szó. Nagyszerű élmény volt elegyíteni a nagyszabású díszleteket, a kórust, a zenekart, a ’ti kértétek’ dalokat és a teljes Ocean Machine-lemezt. Végignézni, ahogy ez az egész szépen lassan összeáll, egyenértékű az eddigi szakmai életem megkoronázásával. Alig várom, hogy láthassátok. Az élet rövid, és nekem még rengeteg mondanivalóm van. Természetesen továbbra is láthattok a színpadon különböző módokon a következő évtől, valamint sok különleges együttműködés is kilátásban van.

Hálás vagyok a zenekarnak, a csapatnak és természetesen a közönségnek, hogy lehetővé tették nekünk mindazt, amit eddig véghezvittünk, valamint hogy befogadóak voltak a folytonos stílusváltásaimra. Mint olyan ember, akinek a zenéje kéz a kézben jár a személyes fejlődésével, úgy érzem, hogy a múzsámat követnem kell, bármerre visz. Ha nem így tennék, azzal megtagadnék mindent, amit eddig létrehoztam az elmúlt években.

Természetesen a mester további megmozdulásait is árgus szemekkel figyeljük és tudósítjuk. Aki lemaradt a zenekar tavalyi koncertjéről, vagy ott volt, és csak nosztalgiázni szeretne, ITT megteheti. 

Legutóbbi hozzászólások