A The Poodles feloszlatása óta most hallottunk először Jakob Samuelről, a banda énekeséről. Új csapatával a ’70-es évek progresszív rockjában gyökerező zenét játszanak.

Cloud Circus

Kemény riffek, fülbemászó dallamok, filmzeneszerű népies motívumok, pszichedelikus és funky blues mind megtalálhatók a Cloud Circus által kitágított univerzumban. A láthatóan feszültségmentes baráti társaság által játszott zene a tagok zenei gyökereiből és inspirációiból táplálkozva válik a különféle személyiségek izgalmas keverékévé.

„Kapitányunk, Jakob Samuel útjára bocsátotta ezt a hajót a legjobb legénységgel, akiket csak toborozhatott, hogy elvitorlázzon hét tengeren át és még tovább! És mi nagyon szeretnénk, ha csatlakoznál hozzánk! Csak veled együtt tudjuk megcsinálni!” – hirdeti a zenekar. A csapat nemrég mutatta be első kislemezét You Of All People címmel, amelyhez videót is készítettek és a forgatáshoz valóban ki is vitorláztak.

Az énekes azt mondta: „Szükségünk volt arra, hogy adott keretek nélkül tudjunk zenélni, hagyni, hogy az alkotófolyamat a saját életét élje, felesleges korlátozások nélkül mindent megtettünk, ami tetszett. Dalaink gyakran jóval meghaladják az elvárt háromperces határt; néha hosszú szuggesztív részek, intrók és szólók vannak, melyeket mások általában levágnak, de nálunk magától értetődőek.”

Cloud Cirkus - You Of All People

A zenekar tagjai:

Jakob Samuel – ének
Johan Lyander – billentyűs hangszerek, vokál
Jarmo Lindell – basszusgitár, vokál
Mathias Venge – gitár, vokál
Martin Jonsson – dobok


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás