Áprilisban meghallgathatjuk a negyedik eresztést a stúdiók világát és a kreativitást a koncertezésnél többre értékelő gitárostól. A Magnus Karlsson’s Free Fall ‘Hunt The Flame’ című albuma áprilisban érkezik, de a címadó dal klipje már itt is van!

Magnus Karlsson's Free Fall

Az előző háromhoz hasonlóan a Frontiers Music mutatja be a Magnus Karlsson’s Free Fall negyedik lemezét is április 14-én. A ‘Hunt The Flame’-re a sokoldalú svéd gitáros-producer ismét hihetetlen énekeseket gyűjtött össze – bár mintha túl sok lenne a Frontiers-istállóból származó arc –, hogy tehetségüket kölcsönözzék a termékeny dalszerzőként is ismert gitáros legújabb zenei víziójához. Korábbi albumaihoz hasonlóan Magnus Karlsson a dob kivételével minden hangszert saját maga vett fel, arra pedig Anders Köllerforst kérte fel. A résztvevő énekesek listája a lemezen való megjelenés sorrendjében: Alexander Strandell (Art Nation, Crowne), Jakob Samuel (The Poodles), James Durbin (Durbin, Cleanbreak), Kristian Fyhr (Seventh Crystal, Ginevra), James Robledo (Sinner’s Blood), Michael Eriksen (Circus Maximus), Girish Pradhan (Girish And The Chronicles), Raphael Mendes (Icon Of Sin), Terje Haroy (Pyramaze, Mantric Momentum), Jake E (Cyhra, Amaranthe) és Antti Railio (Celesty, Raskasta Joulua).

 

 

„Micsoda utazás! 11 dal, 11 fenomenális énekes! Szeretek kreatívkodni és szeretek nagyszerű emberekkel dolgozni! És íme az eredmény!” – kiáltotta világgá Magnus Karlsson, aki a Frontiers Musichoz kapcsolódó számos produkció szellemi atyjaként is ismert, köztük a sikeres Allen/Lande (Russell Allen és Jorn Lande) trilógia, de a nevéhez fűződik az Allen/Olzon (Russell Allen és Anette Olzon) és a Kiske/Somerville (Michael Kiske és Amanda Somerville) két albuma, a Starbreaker-lemezek Tony Harnell-lel, a The Codex Mark Boalsszal, a The Ferrymen Ronnie Romeróval, valamint a 7 énekesnőt felvonultató metálopera, a ‘Heart Healer’ is. 2008-ban csatlakozott a német Primal Fearhez, akikkel bejárta a világot és több sikeres albumot rögzített, ám egy idő után visszavonult a koncertezéstől és ma már csak a stúdióban segíti a csapatot. Free Fall nevű szólóprojektjét 2013-ban indította útjára, azóta 3 lemezt jelentetett meg. A most elkészült negyedik rész, a ‘Hunt The Flame’ címadó dalához Alexander Strandell közreműködésével készült új kislemez és videó tegnap jelent meg.

A ‘Hunt The Flame’ dallistája:

01. Hunt The Flame (közreműködik Alexander Strandell)
02. You Can’t Hurt Me Anymore (közreműködik Jakob Samuel)
03. Thunder Calls (közreműködik James Durbin)
04. Break Of Dawn (közreműködik Kristian Fyhr)
05. Far From Home (közreműködik James Robledo)
06. Night Bird (közreműködik Michael Eriksen)
07. Holy Ground (közreműködik Girish Pradhan)
08. Following The Damned (közreműködik Raphael Mendes)
09. The Lucid Dreamer (közreműködik Terje Haroy)
10. Demons Of Our Time (közreműködik Jake E)
11. Summoning The Stars (közreműködik Antti Railio)

Magnus Karlsson's Free Fall - Hunt The Flame

Megosztás