A müncheni alternatív rockcsapat harmadik nagylemezét dobja piacra januárban. Eddig háromszor léptek fel nálunk, abból kétszer telt házas koncerten.

Blackout Problems

A Mario Radetzky (ének, gitár), Marcus Schwarzbach (basszusgitár, ének), Michael Dreilich (dobok) és Moritz Hammrich (gitár, ének) felállású német csapat utoljára idén februárban lépett fel az A38 Hajón a Kies előzenekaraként, azt megelezően a Royal Rebublic és a Poets Of The Fall telt házas koncertjein melegítettek be. Mondhatni, jól választották meg a főbandákat maguknak. Promócióban is erősek, mert eddig már öt dalhoz készítettek klipet.

A ’Dark’ című lemezük fő témája, hogy mi minden rossz a mai világban. Mindig is érdekelte a zenekart az a társadalmi változás, amelyet már egy ember is el tud érni. Erre jó példa Greta Thunberg, aki iskolásként ért el globális eredeményeket a klímaváltozás harcosaként. Mario, az énekes így mesélt az anyagról: „Látni Greta Thunberget a hírekben… furcsa érzéseket keltett bennem. Eszembe jutott, milyen voltam tizenhat éves koromban és úgy éreztem, fényévekre vagyok attól, amire manapság a tizenévesek képesek. Nem mintha nem érdekeltek volna az akkoriban zajló események, inkább csak az történt, hogy nem gondoltam volna, hogy mi lehetünk azok a gyerekek, akik változást hoznak és felnyitják a szemeket. Az iskolában ülve, a történelemkönyveket magolva az ember néha hajlamos elfeledkezni arról, hogy a történelem itt és most körülöttünk zajlik, jelenleg is, és részt kellene vennünk benne. Senki sem olyan kicsi, hogy ne tudjon változtatni rajta.”

A Sony Music és a Munich Warehouse közös gondozásában 2021. január 15-én megjelenő ’Dark’ már előrendelhető digipack CD-n, valamint vinyl lemezen és egy deluxe díszdobozban is a csapat webes kereskedésében. Ízelítőnek eddig öt dalt osztottak meg, a Lady Earth, a Brother, a Dark, a Murderer, illetve legutóbb a House On Fire című számokat.

’Dark’ dallista:

01. Murderer
02. Brother
03. Germany, Germany
04. Darling
05. House On Fire
06. Dark
07. Lady Earth
08. Drive By
09. Lovers
10. Seven
11. Fireman
12. Heaven
13. Ghost

Blackout Problems


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás