A legendás rocker új EP-je szeptember 17-én jelenik meg, amelyről most a Bitter Taste című dalt mutatja be. Kisfilm is készült hozzá, a sztori határozottan utal az 1990-es motorbalesetére.

’The Roadside’ címmel ad ki négyszámos középlemezt Billy Idol, ez az első új anyaga a 2014-es ’Kings & Queens Of The Underground’ album óta. Az új szám producere Butch Walker, aki Taylor Swifttől a Green Dayig tucatnyi művésszel dolgozott már együtt, és közreműködik benne Billy régi barátja és gitárosa, Steve Stevens, aki társszerző is egyben. A dal Billy Idol 1990-es, címlapra kerülő motorbalesetére reflektál, amelyben súlyosan megsérült. “Azt hiszem, mindenki magába szállt egy kicsit a járvány idején, nekem teljesen logikusnak és természetesnek tűnt, hogy írjak valamit a balesetemről. Minden bizonnyal ez volt számomra a katarzis, a mentális kijózanodás pillanata. Valamit otthagytam magamból az út szélén, és ez nem valami rossz dolog volt, hanem egy figyelmeztetés, hogy hagyjam magam mögött a pimasz ifjú Billyt és nyissak ajtót egy gondos apának és egy érző zenésznek.”

A Dark Horse Records gondozásában jön ki az EP, a kiadót a néhai Beatles-legenda George Harrison alapította 1974-ben, most pedig fia, Dhani Harrison vezeti. “Nem is lehetnék jobban feldobva, hogy Billy Idolt a Dark Horse Recordsnál üdvözölhetem, Billy egy legenda, és a zenéje nem is illeszkedhetne jobban a profilunkba. Egész életemben imádtam a dolgait, így hatalmas megtiszteltetés, hogy új lemezének otthont adhatunk nagy múltú kiadónknál.”

Billy október végéig Amerikában turnézik, az EP többféle formátumban is előrendelhető a honlapján.

’The Roadside’ dallista:

1. Rita Hayworth
2. Bitter Taste
3. U Don’t Have To Kiss Me Like That
4. Baby Put Your Clothes Back On

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!