Három évvel ezelőtti elsöprő sikerű koncertje után újra a Budapest Parkban lép fel Billy Idol. A nyolcvanas évek egyik meghatározó punk-rock bálványa jelenleg is aktív, nemrég a ’The Roadside’ EP-vel lepte meg rajongóit.

Billy Idol

William Michael Albert Broad – azaz ahogy mindannyian ismerjük, Billy Idol – a ‘70-es években ragadott először hangszert, első komolyabb zenekarában pedig Clash– és Siouxsie And The Banshees-tagokkal zenélt együtt. Később a Generation X nevű formáció élén találkozhatott vele a közönség, majd a banda 1981-es feloszlása után New Yorkba költözött, és szólókarrierbe kezdett. Viszonylag hamar fejest ugrott a dolgokba, és még ugyanebben az évben megjelent első EP-je ’Don’t Stop’ címmel, amin még két Generation X-dal is szerepelt, amiből az egyik az azóta ikonikussá vált, és rengeteg feldolgozásban hallható Dancing With Myself volt. Elképesztően termékeny korszakát élte ekkor Billy Idol, hiszen 1982-ben megjelent első szólólemeze is – rajta többek közt a White Wedding című klasszikussal –, ami több országban arany és platina minősítést ért el, egy évvel később pedig érkezett is a folytatás, a ’Rebel Yell’, ami már a Billboard 200-as listájának hatodik helyéig jutott. Ezt további hat stúdióalbum követte, de nincs megállás: múlt hónapban jelent meg ’The Roadside’ című négyszámos EP-je Butch Walker (Green Day, Weezer) produceri vezényletével, amit a pandémia alatt írt, és amin többek közt híres, majdnem végzetes kimenetelű 1990-es motorbalesetét is feldolgozza.

 

 

2018-as elsöprő sikerű Budapest Park-koncertje után 2022. június 29-én már ötödször köszönthetjük hazánkban a ‘80-as évek egyik meghatározó punk-rock bálványát, Billy Idolt. A jegyértékesítés október 8-án 10 órakor indul, az esemény Facebook-oldala már él.

Billy Idol

 

Megosztás