A Beast In Black legújabb szöveges videójával a ’Berserk’ mangasorozat egy éve elhunyt alkotójának állít emléket. A ’Berserker’ albumhoz felhasznált grafikai elemek azóta is minden kiadványukban megtalálhatók.

Beast In Black - Broken Survivors

2021. május 6-án a japán mangák világa elvesztette egyik legismertebb alkotóját, Kentaro Miurát, a világszerte több mint 50 millió példányban elkelt ’Berserk’ című epikus manga megalkotóját. A mű ezzel minden idők legkelendőbb mangasorozatává vált. A Beast In Black ötletgazdája és fő dalszerzője, Anton Kabanen nem titkoltan nagyon sokat merített a ’Berserk’-ből, nem véletlenül lett debütáló albumuk címe is ’Berserker’, és az ott felhasznált grafikai elemek azóta is minden kiadványukban megtalálhatók.

 

 

Az egy évvel ezelőtt elhunyt Kentaro emléke előtt tisztelegve készült el a legújabb szöveges videó a legutóbbi lemezen található Broken Survivors dalhoz, ezzel kapcsolatban Anton is megosztott néhány személyes gondolatot: „Mindannyian megsérülünk, mindannyian összetörünk, mindannyian érzünk bánatot és mélységes fájdalmat, mert ez az ára annak, hogy törékenyek és érzékenyek legyünk. De ugyanezzel a törékenységgel és érzékenységgel megnyílhatunk a kedvesség, a szelídség, az öröm, a megértés, az empátia, a törődés, a vágyakozás és a szeretet előtt is. Azt hiszem, Kentaro Miura nagyon jól tudta ezt, hiszen a Berserk karaktereit ezekkel a tulajdonságokkal és összetett, mégis közérthető érzelmi mélységekkel ruházta fel. Tudta, hogyan kell megdobogtatni a szíveket, és hogyan kell megpendíteni a lélek húrjait. Ez tette számomra – és kétségtelenül sok más elkötelezett rajongó számára is – jelentőssé a ‘Berserk’-et. Ezért mi, a Beast In Black, valami egyedit akartunk készíteni, hogy Kentaro emberileg sebezhető karaktereinek kedvesebb és szelídebb oldalát mutassuk be.”

Megosztás