Úgy látszik, az ünnepi időszak is hozhat meglepetéseket. 9 év közös munka után távozott az Arch Enemyből Jeff Loomis, a megüresedett gitáros posztra Joey Concepcion érkezett.

Arch Enemy

Az Arch Enemy alapítója és dalszerzője, Michael Amott így nyilatkozott a történtekről: „Öröm volt számunkra, hogy Jeff közel egy évtizeden át játszott az Arch Enemyben. Jó volt vele turnézni. Mi már jóval azelőtt barátok voltunk, hogy együtt zenéltünk volna, de így szorosabbá vált a kapcsolatunk. Tiszteletben tartjuk, hogy életének egy olyan pontjához ért, amikor úgy döntött, hogy kilép a zenekarból. Mindannyian a legjobbakat kívánjuk neki. Az egyetlen állandó dolog a változás és ez egy olyan pillanat. Nagy örömmel jelenthetem be, hogy Joey Concepciont szerződtettük új gitárosunknak. Ő egy fenomenális tehetség és régóta a zenekar barátja, 2018-ban ő helyettesítette Jeffet néhány európai koncertünkön. Turné és számos más izgalmas dolog vár az Arch Enemyre 2024-ben, izgatottan várjuk, hogy továbblépjünk és megkezdjük a csapat történetének következő fejezetét.”

 

 

Jeff Loomis így köszönt el a bandától: „Az Arch Enemyben töltött időm a végéhez ért. 9 éven át voltam velük, együtt zenéltünk és turnéztunk, de most itt az ideje, hogy új fejezetet kezdjek az életemben. A legjobbakat kívánom Alissának, Michaelnek, Sharleenek és Danielnek, életre szóló barátoknak tekintem őket. Szeretnék köszönetet mondani a stábnak is, akik mindig kedvesek voltak velem, a zenekar iránti elkötelezettségük hihetetlen, nélkülük nem lennénk képesek ilyen nagyszerű koncerteket adni. Még egyszer köszönöm a támogatást az évek során, boldog új évet kívánok.”

Joey Concepcion is megszólalt: „Megtiszteltetés és kiváltság az Arch Enemyvel dolgozni. Nagyon várom, hogy együtt legyünk a színpadon, világszerte játszhassunk és találkozhassunk a rajongókkal.”

Az Arch Enemy az új felállásban 2024. október 23-án Budapesten, a Barba Negra Red Stage színpadán ad koncertet az In Flames és a Soilwork társaságában. Jegyet a Rock1 honlapján lehet vásárolni, bővebb információ az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás