Különleges, érzelmeket alaposan megmozgató albummal jelentkezik februárban Anneke Van Giersbergen. Az akusztikus anyag első előfutára a My Promise.

Anneke van Giersbergen

2018-ban annak ellenére kezdett el dolgozni VUUR nevű metálzenekarának új anyagán Anneke Van Giersbergen, hogy a debütalbum vegyes fogadtatásban részesült, a rajongók viszont rá voltak hangolódva a súlyos, progresszív hangzásra. A kulisszák mögött nehéz idők voltak ezek Anneke számára. „A VUUR-ba vetett hitem azt jelentette, hogy minden megtakarításomat arra fordítottam, hogy felvegyem a VUUR debütáló albumát és útjára indítsam a zenekart. Miután befejeztem az első turnéciklust, rájöttem, hogy még több VUUR még több, hatalmas pénzügyi kockázatot jelent” – osztotta meg nehéz helyzetét az énekesnő. A helyzetet tovább rontotta, hogy 2018-ban hosszú ideje tartó, mindig csodálatos házasságában váratlanul feszültség keletkezett.

 

 

Anneke új lemezének címe, a ’The Darkest Skies Are The Brightest’ arra utal, amikor az ember személyes kihívásokkal néz szembe és addig megy, amíg a legfontosabb kérdésekre választ nem kap. Az énekesnő és férje végül szánt időt arra, hogy megoldják problémáikat, és nem adták fel házasságukat, így a lemez központi témája a problémák viharán keresztül történő utazásuk lett, amellyel azt bizonyítja az énekesnő, hogy a legsötétebb felhők mögül is érkezhet fény. A februárban megjelenő anyagról elsőként a My Promise című dalt ismerhetjük meg, amiről így mesélt: „Ezt a dalt akkor írtam, amikor elképzeltem, hogy milyen lesz az életem a válás után. A szövegben a szerelem és a harc a központi téma. A dal egy arabos, spanyolos akusztikus témával indul, majd fokozatosan épül és egy eufórikus tetőponthoz ér. Ruud Peters írta hozzá a melankolikus vonós kíséretet. Amikor a videót forgattuk a Radio Royaalban (ez az egyik kedvenc éttermem Eindhovenben), több, kapcsolatot meghatározó pillanatot láttam különböző pároktól.”

Megosztás