Már a második dalt mutatja be készülő instrumentális gitáralbumáról az U.D.O. és Dirkschneider zenekarok gitárosa, Andrey Smirnoff. A Samurait a Dream It Out Loud követi.

Andrey Smirnoff (vagy Smirnov, ahogy az U.D.O.-ban szerepel, a cirill betűs neveket kiejtés szerint írják át, és itt némi áthallás tapasztalható a V és az F hangok között) 2013 óta az U.D.O. zenekar (és az abból kvázi side projectként alakult Dirkschneider) gitárosa eddig három szólóalbumot adott ki, de ez lesz az első instrumentális gitárlemeze. „Szeretek zenét alkotni, és mindig is szerettem volna kiadni egy instrumentális szólólemezt. A tavalyi év egy kicsit kaotikus és furcsa volt, de ez adott nekem időt arra, hogy minden figyelmemet erre az albumra fordítsam. A gitáromat énekesi képességekkel akartam felruházni, és meg akartam énekeltetni. Aktív zenészként mindig van egy ötlet a fejemben. A Samurai is ilyen volt. Hamarosan jön még néhány instrumentális kislemez videóklippel együtt, az album digitális kiadása pedig a tervek szerint 2021 szeptemberére várható” – mondta Smirnoff.

 

 

Az ‘Electric Gravity’ a legjobb gitárorientált zenei műfajok kvintesszenciájaként jött létre, Andrey könnyedén mozog a klasszikus heavy gitárriffektől kezdve a dzsesszig, a modern metál agresszivitásától a lágy és dallamos balladákig minden műfajban. Ezt bizonyítja első két klipje is, a bő két hete bemutatott Samurai után most itt a Dream It Out Loud.

Megosztás