A Fleshgod Apocalypse terveit is felborította a koronavírus, így a 2019-es ’Veleno’ album turnéja helyett új dalok írásával foglalták el magukat. A korábban nyilvánosságra hozott Mozart-feldolgozás és akusztikus dal után most egy könyörtelen tétellel jelentkeztek.

Fleshgod Apocalypse

A szimfonikus death metalban utazó Fleshgod Apocalypse No címmel jelentette meg legújabb dalát, amihez Marina L. McLean (Sanda Movies) rendezésében klip is készült. A kislemezdal borítóját ezúttal is Travis Smith (Opeth, Katatonia, Nevermore) készítette.

 

 

A Fleshgod Apocalypse frontembere, Francesco Paoli így fogalmazott a kislemezzel kapcsolatban: „Egy olyan világban élünk, ahol az emberek egyszerű válaszokat keresnek a komplex kérdésekre. Megmondó guruk, álhírek és csodatabletták tűnnek fel a képernyőn, hogy ezek egy csapásra elűzik a félelmeidet és a gondjaidat. Ha parancsikonokra van szükséged ahhoz, hogy urald ezt a bonyolult valóságot, amelyben élünk, számolj azzal, hogy nem biztos, hogy azt kapod, amire számítottál. Megmutatja a Google, hogyan mentsd meg a világot? Nem. Változni fognak a dolgok, ha nem cselekszünk? Nem. Az önámítás vezet valahová? Nem. A zene, vagy általában a művészet segít abban, hogy elviseljük ezt a káoszt? Teljes mértékben igen.”

A ’No’ EP dallista:

01. No
02. No (orchestral version)
03. The Day We’ll Be Gone (akusztikus változat)
04. The Day We’ll Be Gone (akusztikus instrumentális változat)

Fleshgod Apocalypse - No (2020)-front

Megosztás