Bár új albumon dolgozik az Amon Amarth, most egy olyan nótával jelentkeztek, ami nem ennek a lemeznek az előfutára, a dal ötletét a közönség koncerteken történő „evezése” adta.

Az Amon Amarth új dalt mutatott be Put Your Back Into The Oar címmel, ami egy óda a híres viking evezéshez. A kislemeznek nincs köze a készülő új albumhoz, önálló szerzeményként érkezett, még 2021 januárjában rögzítették Svédországban, a Fascination Street Studiosban Jens Bogren producerrel. Az elkészült kiadványt a zenekar saját cége, a Victorious Merch jelenteti meg, a dal meghallgatható a szokásos streaming platformokon, videó is készült hozzá.
„Az elmúlt két évben csendben voltunk, de otthon Svédországban keményen dolgoztunk a színfalak mögött. Sok szó esett arról, hogy a rajongók azért jönnek a koncertjeinkre, hogy jól érezzék magukat és megmutassák a híres viking evezést. Nos, úgy gondoltuk, hogy jó ötlet lenne írni erről egy dalt. Ez nektek szól, a rajongóknak, bármerre is vagytok, Odin vezessen titeket, miközben a sors ismeretlen tengerén eveztek! Élvezzétek a dalt és a videót, miközben folytatjuk a munkát az új albumon. Alig várjuk, hogy mielőbb láthassunk titeket, ti pogányok!”
A videót három napig forgatták Angliában, még 2021 októberében. A hangulatos, mozihatású klip producere Twin V, a rendezője pedig Ryan Mackfall volt a Crashburn Mediától. A dalhoz kapcsolódva az Amon Amarth egy 1000 példányban limitált 12 hüvelykes picture vinylt is kiad.

 

 

A zenekar ősszel Európa-turnéra indul a Machine Head társaságában, aminek október 18-án budapesti állomása is lesz a Barba Negrában.

 

Megosztás