Márciusban jelenik meg a Victor Smolski vezette Almanac harmadik albuma, aminek most a ráadás tartalmába nézhetsz bele a Hands Are Tied élő felvételének köszönhetően.

Almanac – Újabb részlet a bónusz DVD-ről: Self Blinded Eyes

A Nuclear Blast gondozásában jelenik meg március 6-án az Almanac új albuma ’Rush Of Death címmel. Alább Predator után most a ráadás DVD-be nézhetsz bele. A főnök, Victor Smolski gitáros korábban a következő gondolatokat fűzte a lemezhez. Az új Almanac-felállás nagyon jól működik, úgyhogy a legutóbbi headliner turnénk és fesztiválsorozat után – mely érintette Németországot, Csehországot, Oroszországot és Koreát is – tökéletesnek tűnt az időzítés arra, hogy stúdióba vonuljunk. Rengeteg időt töltöttem dalszerzéssel és sokat gondolkodtam azon, hogy mi befolyásolta a stílusomat a több mint harmincéves pályafutásom alatt. Vannak a kemény riffekkel tarkított dalok, mint a Unity és a Soundchaser a Rage-től, a bombasztikus nagyzenekar a Suite Lingua Mortisban és a változatos énekes részek, valamint őrült szólók a Lingua Mortis Orchestrában. Az összes hatást megtalálhatod az új Almanac-albumon, a ’Rush Of Death’-en, melyet néhányan meglepően súlyosnak találhatnak majd. Ez egy nagyon gitárorientált album, melynek két része van: az első energikus metaldalokkal és nagyzenekar nélkül, a másik pedig (mely nem kevésbé súlyos) az epikus Suite Lingua Mortis Part 2, amit ugyanazzal a szimfonikus zenekarral rögzítettünk, mint a ’Speak Of The Dead’ című Rage-albumon található első részt.”

 

 

A lemezen vendégek is feltűnnek, ugyanis a Gamma Rayből Frank Beck énekes segített be, valamint Marcel Junker. A szövegek terén Smolskiék pedig a gladiátor témakört ültették át a modern világba, és az autóversenyzőket festik le úgy, mint modern gladiátorok, vagyis erre utal a lemez borítója is.

Megosztás