Hamarosan megjelenik az Almanac új albuma, aminek ezúttal a bővített kiadásában lehet jobban elmélyülni a bónusz DVD-n található Self Blinded Eyes élő felvételével.

Almanac – Újabb részlet a bónusz DVD-ről: Self Blinded Eyes

A Nuclear Blast gondozásában jelenik meg március 6-án az Almanac új albuma ’Rush Of Death címmel. Alább Predator az első DVD-előzetes és a Bought And Sold után most a Self Blinded Eyes koncertverziója hallgatható meg ismét a bónusz DVD-ről. Victor Smolski elmondása szerint a felvételen nem történt semmilyen utómunka, ami ritka manapság, úgyhogy minden száz százalékban élő. A gitáros a következő gondolatokat fűzte egyébként az új lemezhez: „A ’Rush Of Death’ nemcsak az eddigi legsúlyosabb Almanac-album, hanem a zenei stílusom best ofja: súlyos gitárriffek, bombasztikus nagyzenekari részek, sokrétű dallamok és gyors szólók. Akinek tetszett a Suite Lingua Mortis – melyet a Rage ’Speak Of The Dead’ című lemezéhez írtam –, az megtalálja annak folytatását, a Suite Part II-t az új Almanac-lemezen. Az erőteljes Bought And Sold az egyik azon öt dal közül, melyek a gladiátorok történetét dolgozzák fel.”

 

 

A lemezen vendégek is feltűnnek, ugyanis a Gamma Rayből Frank Beck énekes segített be, valamint Marcel Junker. A szövegek terén Smolskiék pedig a gladiátor témakört ültették át a modern világba, és az autóversenyzőket festik le úgy, mint modern gladiátorok, vagyis erre utal a lemez borítója is.

Megosztás