Csupán a Frontiers Music 2020-as terveiről szóló videójából derült ki karácsony táján, hogy készül egy új duettlemez Sir Russell Allen és Anette Olzon közreműködésével. Most itt az első szöveges videó a március 6-án megjelenő, ’Worlds Apart’ című albumról.

Allen/Olzon

Az utánozhatatlan énekes, Russell Allen (Symphony X, Adrenaline Mob) és az elismert svéd gitáros, dalszerző és producer, Magnus Karlsson (Primal Fear, Magnus Karlsson’s Free Fall) sikeresen együttműködtek három albumon, ahol Russell a norvég énekessel, Jorn Landéval duettezett. Az említett albumokon való együttműködésük után szünetet tartottak, ekkor Timo Tolkki lépett be és felügyelte a negyedik Allen/Lande-albumot. Most Magnus visszatért, de izgalmas, új csavart vitt a formulába. Ezúttal Russell és Magnus nem mást üdvözölnek partnereik között, mint a hihetetlenül tehetséges Anette Olzont (ex-Nightwish, The Dark Element), hogy elfoglalja helyét Allen vokális partnereként és hihetetlen új duettalbumot készítsenek.

Ha szereted az Allen/Lande első három albumát, vagy a Delaint, a Within Temptationt, a Nightwisht és hasonlókat (de kissé keményebb éllel), akkor ez lesz számodra a 2020-as év albuma!

Elsőként a címadó Worlds Apart szöveges videóját ismerhetjük meg a lemezről.

Dallista:

01. Never Die
02. Worlds Apart
03. I’ll Never Leave You
04. What If I Live
05. Lost Soul
06. No Sign Of Life
07. One More Chance
08. My Enemy
09. Who You Really Are?
10. Cold Inside
11. Who’s Gonna Stop Me Now?

Felállás:

Russell Allen, Anette Olzon – ének
Magnus Karlsson – gitár, basszusgitár, billentyűs hangszerek
Anders Köllerfors – dobok

Allen/Olzon

Megosztás