A kultikus 1980-as ’Friday Night In San Francisco’ folytatása jelent meg ma a legendás Al Di Meola-John McLaughlin-Paco de Lucía gitártriótól.

paco-de-lucia-al-dimeola

Ugye, emlékszünk még Al Di Meola, John McLaughlin és Paco de Lucía közös koncertlemezére, a ’Friday Night In San Francisco’-ra, amelyen a három gitárfenomén újraértelmezte az akusztikusgitár-játékot? Nos, két estén, 1980. december 5-én és 6-án a három zseni két koncertet adott a San Francisco-i Warfield színházban, és az első buli részleteit tartalmazza az a bizonyos ’Friday Night In San Francisco’ album.
Arról már kevesen tudnak, hogy a második buli is rögzítésre került, és ez a felvétel több mint 40 évig ott pihent Al Di Meolánál. „Nálam volt a felvétel, de senki sem tudott róla, csak azok, akik ott voltak a koncerten. Még John [Mclaughlin] sem emlékezett arra, hogy egy második bulit is játszottunk” – mesélte még tavasszal Al Di Meola a sztori hátterét. Ő és a stábja kezelésbe vette a 16 sávos magnóval rögzített felvételeket, és kiadásra alkalmas állapotba hozták, mely az earMUSIC kiadó gondozásában ma megjelenit. Al Di Meola azt is elmondta, hogy teljesen más műsort játszottak a második estén és hallhatjuk, nincs semmi átfedés az új és a régi album között.
Fizikai formátumokban egyelőre csak az Amazonnál rendelhető az anyag.

 

 

Saturday Night In San Francisco dallista:

1. Bill Graham Introduction
2. Splendido Sundance
3. One Word
4. Trilogy Suite
5. Monasterio de Sal
6. El Pañuelo
7. Meeting Of The Spirits
8. Orpheo Negro

 

Megosztás