Alice Cooper új lemeze, a ‘Detroit Stories’ 2021. február 26-án jelenik meg az earMUSIC-nál. Az album tisztelgés Alice szülővárosa, Detroit, valamint a valaha volt legkeményebb és legőrültebb rock ‘n’ roll-szcéna előtt. Az első dalra péntekig kell várnunk.

Alice Cooper

„Detroit akkoriban a heavy rock központja volt – emlékezett vissza Alice Cooper zenekara korai napjaira a Motor Cityben. – Az Eastownban játszhattál négy dollárért, lehettél Alice Cooper, Ted Nugent, a Stooges vagy akár a The Who. A következő hétvégén meg a Grandéban lépett fel az MC5, a Brownsville Station és a Fleetwood Mac, vagy a Savoy Brown meg a Small Faces. Nem lehettél soft-rock zenekar, mert szétrúgták a segged.”

 

 

A ’60-as évek végén Alice Cooper megpróbált követõket toborozni Phoenixben, majd Kaliforniában, ám a west coast zene rajongói elutasították a hangzását és a stílusát. Ez mit sem változott 1970-ig, amikor is visszavonult Detroitba, és elkezdte kiépíteni szenvedélyes rajongótáborát. „Los Angelesnek a The Doors, a Love és a Buffalo Springfield hangzása kellett, San Franciscóban a Grateful Dead és a Jefferson Airplane volt a menő, New Yorkban meg ott volt a The Rascals és a The Velvet Underground. De Detroit volt a dühös hard rock szülővárosa. Miután nem illettünk sehova az Amerikai Egyesült Államokban (zeneileg vagy imidzs szempontjából), Detroit volt az egyetlen hely, amely értékelte az Alice Cooper Band által játszott gitárorinetált hardrock-hangzást és a mi őrült színpadi show-nkat. Detroit a száműzöttek menedéke volt. És amikor megtudták, hogy Kelet-Detroitban születtem… otthonra leltünk.”

A ‘Detroit Stories’ CD, digipak CD + DVD, CD box-set és vinyl formában jelenik meg.

Cooper korábban a Consequence of Soundnak elmondta, hogy új albuma „stíluskavalkád lesz”, és hozzátette, imádott kitörni abból a mókuskerékből, hogy „egy Alice Cooper-album úgy hangzik, mint egy Alice Cooper-album”. A ‘Detroit Stories’-t megelőzte a ‘Breadcrumbs’ EP, amelyet 2019 szeptemberében adtak ki. Az új nagylemezhez hasonlóan a ‘Breadcrumbs’-t is a ’60-as évek végének és a ’70-es évek elejének detroiti punk szcénája ihlette. „A ‘Breadcrumbs’ olyan volt, mintha egyenesen a következő albumhoz vezetett volna.” – magyarázta Cooper, megjegyezve, hogy az EP előételként szolgált az új nagylemezhez. Annak idején azt mondta az EP-ről: „Van egy bizonyos detroiti hangzás, amit keresünk, és ami meghatározhatatlan. Van benne egy adag R&B és egy adag Motown is. Majd ezután adsz hozzá egy kis gitárt és egy kis életet és rögtön detroiti rockba hajlik. Úgy érzem, hogyha körülnézünk a detroiti zenészek között, akkor megtaláljuk ezt a hangzást.”

A ‘Detroit Stories’-on közreműködik az eredeti Alice Cooper Band valamennyi ma is élő tagja, amire az énekes nagyon büszke. „Az ES-ek, ahogy mi hívjuk őket – az eredeti srácok – mondta Cooper. – Van két vagy három dal, melyeket az eredeti srácokkal írtunk, és az színtiszta Detroit.”

A lemezen szerepel a tavalyi EP majdnem minden felvétele és a májusban kiadott kislemezdal, a Don’t Give Up is.

Az első ízelítőre péntekig várni kell, a shock rock mestere mikor máskor, mint péntek 13-án jelenteti meg első kislemezdalát, a Rock ‘n’ Rollt.

‘Detroit Stories’ dallista:

01. Rock ‘n’ Roll
02. Go Man Go (Album Version)
03. Our Love Will Change The World
04. Social Debris
05. $1000 High Heel Shoes
06.Hail Mary
07. Detroit City 2021 (Album Version)
08. Drunk And In Love
09. Independence Dave
10. I Hate You
11. Wonderful World
12. Sister Anne (Album Version)
13. Hanging On By A Thread (Don’t Give Up)
14. Shut Up And Rock
15. East Side Story (Album Version)

Alice Cooper - Detroit Stories

Megosztás