Énekelt már dalt az Alestorm Mexikóról, a Haitihez tartozó szigetről, Tortugáról és Magyarországról is, most Üzbegisztán került sorra. A dal a ma megjelenő EP-jükön szerepel, de vélhetően felcsendül majd a Rockmaraton fesztiválon is.

Alestorm

Világszerte tombolnak a kalózpartik, ugyanis alighogy véget ért az Alestorm brit turnéja, kedden elstartolt a folytatás az Egyesült Államokban, nyáron pedig visszatérnek Európába, hogy megtáncoltassák a fesztiválok közönségét, köztük a Rockmaraton résztvevőit. Új EP-jük, a ’Voyage Of The Dead Marauder’ ma jelent meg, ezen többek közt Uzbekistanról is énekelnek. A felvételek Budapesten zajlottak, a videóba stúdiós jeleneteket vágtak össze. A klasszikus kalózmetálhimnuszban újraírják Üzbegisztán, az Aral-tó kalózainak történetét. Chris Bowes, a zenekar frontembere most is igen komoly értekezést adott a dalhoz: „Elhatároztuk, az lesz az életcélunk, hogy Üzbegisztán legnagyobb zenekara legyünk, ezért írtuk ezt a kis dalt erről az országról. Bízom benne, hogy történelmileg 100%-osan hiteles!”
A Rockmaraton fesztivál első napja, július 11. alaposan felbolydult, az Accept, a Krisiun és az Alestorm mellé becsatlakozott a Dynazty is, a Destruction műsora pedig szombatról került át a nyitónapra.

 

 

A fesztiválra a Rock1 honlapján lehet jegyet váltani, bérletet 45 999 Ft-os áron, július 11-re szóló napijegyet 19 999 Ft-os áron. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás